20 doktorun planladığı 11 saatlik ameliyatla hayata tutundu

İbrahim Kral, genetik hastalığa bağlı kalbinde ve damarlarında oluşan ağır sorunlar nedeniyle geçirdiği kapsamlı operasyonla sağlığına kavuştu. Ameliyat, çok sayıda branştan uzmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

İbrahim Kral, doğuştan bağ dokusunu etkileyen marfan sendromu nedeniyle uzun yıllardır kalp ve damar sorunlarıyla mücadele ediyordu. Daha önce aort damarında genişleme tespit edilen ve 12 yıl önce ameliyat geçiren Kral’ın şikayetleri yeniden artınca tedavi için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Yapılan detaylı tetkiklerde kalpten akciğere giden ana damarda genişleme, aort kapağında ciddi kaçak, koroner damarlarda tıkanıklık, kalbi saran zarın kalınlaşması ve bazı damarlarda hasar tespit edildi. Bunun üzerine acil ameliyat kararı alındı. Kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji, anestezi ve göğüs cerrahisi bölümlerinden oluşan 20 kişilik ekip, operasyonu bir hafta boyunca ayrıntılı şekilde planladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Haydar Yaşa ve ekibi, yaklaşık 11 saat süren başarılı bir operasyonla hastaya müdahale etti. Operasyonun ardından Kral bir süre yoğun bakımda takip edildi ve sağlık durumu stabil hale geldi. Doktorlar, yapılan müdahalenin kalbin büyük bölümünü kapsadığını ve sonucun yüz güldürücü olduğunu ifade etti.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan İbrahim Kral, yeniden gündelik yaşamına döndüğünü belirterek kendisini hayatta olduğu için şanslı hissettiğini söyledi. Bundan sonraki hayatında sağlığına daha fazla dikkat edeceğini ve ailesine odaklanacağını ifade etti.

Manşetler