2022 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu/Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmetleri Satın Alım Sözleşmesine İlişkin Duyuru-17.10.2022

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 2022 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu/Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmetleri Satın Alım Sözleşmesine İlişkin duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

17.10.2022


DUYURU

2022 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU/VAKIF ÜNİVERSİTELERİ SAĞLIK HİZMETLERİ SATIN ALIM SÖZLEŞMESİ

01.07.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe konulan “2022 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu/Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmetleri Satın Alım Sözleşmesi” ne ilişkin olarak düzenlenen “Ek Sözleşme-2”; 17.10.2022 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe konulmuş olup duyuru ekinde yer almaktadır.

“Ek Sözleşme-2” yi imzalamak üzere, “2022 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu/Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmetleri Satın Alım Sözleşmesi” ni imzalayan sağlık hizmeti sunucularının 21.10.2022 günü mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

İlgililere önemle duyurulur.

 

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

EK SÖZLEŞME-2

2022 YILI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU/ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ
SAĞLIK HİZMETLERİ SATIN ALIM SÖZLEŞMESİ

 

1. Sözleşmenin “PERSONELE İLİŞKİN HÜKÜMLER VE CEZA KOŞULLARI” başlıklı 9. maddesinin;

“9.1. SHS, Kurumla yaptığı sözleşme kapsamında yer alan her bir branşta/sağlık hizmetinde ayrı ayrı olmak üzere görev yapan hekimlerin (acil serviste görev yapan hekimler hariç olmak üzere) %80’i üzerinden hizmet sunmak zorundadır. Hizmet sunmak zorunda olunan hekim sayısının hesaplanmasında, yarım ve üzerindeki küsuratlar yukarı, altındaki küsuratlar ise aşağı tamamlanır. SHS’de görev yapan tüm hekimler sözleşme başvurusu sırasında Kuruma bildirilir. Aksi takdirde bildirilmeyen her bir hekim için 5.000 TL ceza koşulu uygulanır ve tespit edilen fiil açıkça belirtilmek suretiyle SHS’ye tebliğ edilir.” hükmü,

9.1. SHS, Kurumla yaptığı sözleşme kapsamında yer alan her bir branşta/sağlık hizmetinde ayrı ayrı olmak üzere görev yapan hekimlerin (acil serviste görev yapan hekimler hariç olmak üzere) %60’ı üzerinden hizmet sunmak zorundadır. Hizmet sunmak zorunda olunan hekim sayısının hesaplanmasında, yarım ve üzerindeki küsuratlar yukarı, altındaki küsuratlar ise aşağı tamamlanır. SHS’de görev yapan tüm hekimler sözleşme başvurusu sırasında Kuruma bildirilir. Aksi takdirde bildirilmeyen her bir hekim için 5.000 TL ceza koşulu uygulanır ve tespit edilen fiil açıkça belirtilmek suretiyle SHS’ye tebliğ edilir.” şeklinde değiştirilmiştir.

2. Bu ek sözleşme 17/10/2022 tarihinden itibaren geçerlidir.

Bu ek sözleşmeyi okudum ve aynen uyacağımı kabul ve taahhüt ediyorum.

 

 

……….. Üniversitesi
Rektörü

… /…/2022

Sosyal Güvenlik Kurumu
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

… /…/2022

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki (ek sözleşme) için tıklayınız

Sözleşme Yapılan Vakıf Üniversitesi Sağlık Hizmeti Sunucuları Listesi için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler