Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne teşekkür belgesi verildi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı olarak hizmet verenAfyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sezaryen doğum oranlarının düşüklüğünden dolayı teşekkür belgesi verildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği anne ve bebek sağlığına büyük önem verdiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birliğimiz bünyesindeki sağlık kuruluşlarında en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğum özendirilmekte ve teşvik edilmektedir. Bakanlığımızın, normal doğum oranının arttırılıp sezeryanla doğum oranının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmaların Birliğimize bağlı sağlık kuruluşlarımızda etkili olarak uygulanmaktadır. Bağlı sağlık tesislerimizde 2013, 2014 yıllarındaki ve 2015 yılının ilk 11 ayındaki primersezeryan oranı yüzde 14'ün altındadır. Primersezeryan oranı Avrupa'da yüzde 23 iken ülkemizde bu oran yüzde 26'dır. Her iki yıldaki primersezeryan oranları Avrupa ve Türkiye oranlarının altındadır. Bu başarımızdan dolayı kurumumuza 2015 yılı için Sağlık Bakanlığımız tarafından teşekkür belgesi gönderilmiştir."

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI