Akdağ: Okulları bile tatil edebiliriz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ “domuz gribi”ne karşı ciddi tedbirler aldıklarını belirterek, bir vakaya rastlandığında karantina altına alınacağını söyledi. Vakadan alınan örnekler ise iki referans laboratuarımız Hıfzısıhha ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakülte

Sağlık Bakanı Recep Akdağ “domuz gribi”ne karşı ciddi tedbirler aldıklarını belirterek, bir vakaya rastlandığında karantina altına alınacağını söyledi. Vakadan alınan örnekler ise iki referans laboratuarımız Hıfzısıhha ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderilecek.

Akdağ, “Her ülkenin hastalık numunelerini uluslararası laboratuarlar kontrol edecek. Hiçbir hastane kendi başına teşhis yapmayacak. Virüs tanınmaya ve aşısı belirlenmeye çalışılıyor. Virüsün Türkiye’ye girmemesi için çabalıyoruz. Ama ulaşması durumunda seri tedbirler devreye sokulacak. Okulların tatil edilmesi gibi” diye konuştu. Hastalığın görüldüğü ülkelerden Türkiye’ye giriş yapan herkesin kontrolden geçirildiğini dile getiren Akdağ, “Tedavi yöntemi bulununca aşı veya ilaç için ne gerekiyorsa yapacağız. Aşı gerekiyorsa, bu aşıya ilk talip olan ülke olacağız. İkinci dalga için yeni ilaç isteğinde bulunuyoruz” dedi.

TÜRKİYE SARI ALARMA GEÇTİ
Ülke genelinde her hangi bir vakanın görülmediğini ancak teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların gribe karşı şu tedbirleri almasını istedi: “Hasta olan kişiler, evlerinde kalmalı. Toplumla temastan kaçınmalı. Ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Tokalaşma ve öpüşme seremonisi azaltılmalı. Çocuklara ebeveynleri dışındaki kimseler yaklaşmamalı”

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI