Arap kadın yağ aldırmaya Avrupalı göğüs için geliyor

2013’ün ilk 9 ayında 652 bin yabancı tedavi için Türkiye’ye geldi. Avrupalı erkekler yüz gerdirme, kadınlar göğüs ameliyatını tercih ediyor. Arap ülkelerinden gelen erkekler saç ektiriyor, kadınlar yağ aldırıyor.

Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, sağlık turizmi hakkında bilgi verdi. 
 

- BU yılın ilk 9 ayında 652 yabancı sağlık turizmi için geldi. Geçen yıl bu sayı 617 bindi. Şimdiden geçen yılı geçtik. Bu yıl 700 bin hasta, 6 milyar dolar geliri hedefliyoruz. 
- 8 yıl önce sağlık turizm için gelen yabancı hastaların yüzde 80’i estetik operasyon ve diş ya da göz tedavisi yaptırıyordu. Son yıllarda bu oran yüzde 25’e geriledi. Yerini ağır hastalıkların tedavisiyle önemli ameliyatlar almaya başladı. 
- Çoğunlukla komşu ülkelerden geliniyor. Irak 75 bin hastayla ilk sırada. Libya 43 binle ikinci, 20 binle Suriye üçüncü. İlk 3’ü Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Romanya, Bulgaristan izliyor. 
- Irak'tan gelenler kanser, ortopedi, çocuk kardiyolojisi, kalp, kadın hastalıkları, yanık tedavisi görüyor. 
- Yüksek gelirli Avrupa vatandaşları diş, göz tedavisi ile estetiğe ilgi duyuyor. Kadınlar göğüs küçültme/büyütme, erkekler saç ektirme ve yüz gerdirme ameliyatına geliyor. 
- Başlarına sardığı örtüden dolayı saç dökülmesiyle karşılaşan Araplar bizi tercih ediyor. İlk sırada 16 bin kişiyle Birleşik Arap Emirlikleri var. 2’nci Katar, 3’üncü Kuveyt. 
- Körfez ülkelerindeki kadınlar daha çok obezite hastalığının tedavisi için geliyor. En çok yağ aldırma operasyonu yapıyorlar.  

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI