Bakan Işıkhan Duyurdu: Alerjik Bebeklerin Tıbbi Mamaları İçin 3,1 Milyar Liradan Fazla Destek Sağlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, inek sütü ve çoklu gıda alerjisi bulunan 0-2 yaş arası bebeklerin sağlıklı gelişimi için 2025 yılında 3,1 milyar lirayı aşan tıbbi mama ödemesi yapıldığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özel beslenme gereksinimi duyan bebekler ve aileleri için yürütülen destek çalışmalarına ilişkin güncel verileri paylaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, inek sütü protein alerjisi ve çoklu gıda alerjisi teşhisi konulan 0-2 yaş grubundaki bebeklerin sağlıklı gelişimi amacıyla devlet tarafından karşılanan tıbbi mama ödemelerinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

"Aile Yapımızı ve Bebeklerimizin Gelişimini Destekliyoruz"

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, ailelerin ve çocukların sağlığını korumaya yönelik uygulamaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Işıkhan paylaşımında, "Aile yapımızı ve bebeklerimizin sağlıklı gelişimini desteklemeye devam ediyoruz. İnek sütü ve çoklu gıda alerjisi olan 0-2 yaş arası bebeklerimizin gelişimi için 2025 yılında 3,1 milyar lirayı aşan tıbbi mama ödemesi gerçekleştirdik. Minik kalplerin daha sağlıklı ve güçlü bir geleceği için uygulamalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Alerjik reaksiyonlar nedeniyle özel tıbbi beslenme ürünlerine ihtiyaç duyan bebekler için sağlanan bu yüksek bütçeli desteğin, gelecekte de çocuk sağlığı politikalarının önemli bir parçası olarak devam edeceği bildirildi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI