Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) Antikor Testi hakkında duyuru

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) Antikor Testi hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 95966346-449/ E.686 -  26/06/2020
Konu: Covid-19 (SARS-CoV-2
           Enfeksiyonu) Antikor Testi

DAĞITIM YERLERİNE

Bilindiği üzere Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) hastalığı ile ilgili, 09/05/2020 tarih ve 31122 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin 5. Maddesinin (b) bendinde SUT işlem kodu 907222 olan Covid-19 (SARS-CoV-2) IgG testi ve SUT işlem kodu 907223 olan Covid-19 (SARS-CoV-2) IgM testi tanımlanmıştır. Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) hastalığının tanı ve tedavisinin yapıldığı tüm kamu sağlık tesisleri ve özel sağlık kuruluşlarında bu testlerin çalışılması Bakanlığımızca uygun görülmüştür.

Ancak bahse konu testlerin Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) hastalığının tanı ve tedavisinin yapıldığı özel sağlık kuruluşlarında çalışılması halinde seroprevalans formunun doldurulması ve sonuçların Bakanlığımız Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) ve e-Nabız sistemine gönderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Covid-19 (SARS-CoV-2 Enfeksiyonu) antikor testinin Sağlık Uygulama Tebliği fiyat tarifesinde belirlenmiş ücret veya fark ücreti dışında herhangi bir ücret talep edilmeksizin yapılması hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

e-imzalıdır.

Prof. Dr. Ahmet TEKİN
Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM:
Gereği:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

Yazının aslı için tıklayınız

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler