Denizli'de "Gebe Okulu" ilk mezunlarını verdi

Denizli Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi'nde, gebeliğin ilk tespitinden doğuma kadar tüm anne adaylarına hizmet vermek amacıyla kurulan "Gebe Okulu" ilk mezunlarını verdi.

Denizli Devlet Hastanesi'nde kurulan "Gebe Okulu"na kayıt yaptıran 340 anne adayından eğitimlerini tamamlayan 90 kursiyer hastane yemekhanesinde düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Acar, törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın gebelik konusunda yürütmüş olduğu politikaların, gelinen nokta açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Uygulamaya konulan politikalarla Türkiye'de anne ve bebek ölümlerinin önemli ölçüde azaldığına işaret eden Acar, şunları kaydetti:

"Hiçbir anneyi ya da hiçbir bebeğimizi kaybetmeyelim. Bu bağlamda birliğimize bağlı kurumlarda hem sağlıklı nesiller yetiştirmek hem de hamilelik evresinin sağlıklı geçmesi bağlamında anne ve bebek için gerekli tedbirler alıyoruz. Gebe Okulu da bu aldığımız tedbirlerden bir tanesi. Anne adaylarımız unutmasın. Birlik olarak annelerimizin her zaman yanındayız." 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI