Diyabet Raporları Düzenlerken Hastaneler Tarafından Yapılan Hatalar (İstanbul SGK)

Provizyon birimimize gelen özellikle şeker ölçüm çubukları için düzenlenen diyabet raporların hatalı düzenlendiği gözlemlenmektedir Raporların tanı kısmında yer alan ICD-10 kodu ile teşhisin uyumsuz olduğu ve hastanın Tip 1 diyabet mi? Tip 2 diyabet mi? o

Provizyon birimimize gelen özellikle şeker ölçüm çubukları için düzenlenen diyabet raporların hatalı düzenlendiği gözlemlenmektedir Raporların tanı kısmında yer alan ICD-10 kodu ile teşhisin uyumsuz olduğu ve hastanın Tip 1 diyabet mi? Tip 2 diyabet mi? olduğu anlaşılamamaktadır.

Hastanın Tip 2 diyabeti olup insülin kullandığı durumlarda doktorların bunu belirtmek için raporun ICD-10 kodunu E10 olarak hatalı çıkardığı gözlemlenmiştir.

İnsülin kullanan Tip 2 diyabeti olan hastalar için raporda ilaç bölümünde insülin kullandığının belirtilmesi yeterlidir.

Eczacılarımızın Diyabet raporları için hangi ICD-10 kodunun girilmesi gerektiğini belirten aşağıdaki tabloyu dikkate almalarını, hatalı olarak düzenlenen raporlarda belirtilen hususlara dikkat etmelerini rica ederiz.

 
ICD-10 KODU TEŞHİS
E10 İnsüline Bağımlı Diyabet (Tip 1 Diyabet)
E11 İnsüline Bağımlı Olmayan Diyabet (Tip 2 Diyabet)

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI