Doğal vitamin kaynağı polenin faydaları sizi çok şaşırtacak!

Doğal balın şifa özelliğini toplum olarak çok iyi biliyoruz ve sıkça tüketiyoruz. Peki, bala bu şifa özelliğini veren doğal poleni tüketiyor muyuz?

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 40’a yakın ülkeye bal ihracatı yapan Buram Bal Turkey’in CEO’su Cengiz Manav bizlere polenin faydaları konusunda şaşırtıcı bilgiler aktardı.

Polen nedir?

Polen, bitkilerin üreme hücresi olup arıların çiçeklerden topladığı tozlardır. Polenin süt üretimi ve protein ihtiyacının karşılanması için işçi arıların çiçeklerden topladığı kıymetli bir gıda olduğunu dile getiren Manav, “Araştırma sonuçlarına göre içeriğinde A,C,E ve B kompleksleri bulunan Polen; K, CA, Mg, Na, S, P, Al, Cl, B, Cu, Fe, I Mn, Si, Ti, Zn gibi daha birçok minareli de içermektedir,” diye konuştu.

Manav’a göre arı kolonisinden alınan bir polen incelendiğinde o bölgenin çiçek florası da net şekilde ortaya konulabiliyor.

Peki, Polen’in faydaları nelerdir?

  • Gelişmekte olan çocuklarda ve gençlerde arı sütü ile birlikte kullanılan polen bedensel gelişimde çok faydalıdır.
  • “Mükemmel gıda” olarak adlandırılan polen yaşam için gerekli pek çok unsur barındırır. B vitamini zindelik sağlarken karaciğer sağlığına da katkı sağlar.
  • Bir çay bardağı polende 2 kilo kemiksiz ve yağsız et ya da 12 litre sütte bulunan vücudumuz için elzem maddeler bulunur. Bu elzem maddeleri vücudumuz kendi kendine üretemez ve mutlaka dışarıdan almamız gerekir. Bir kaşık polen yiyerek vücudumuzun sağlığını koruruz.
  • Polen en kolay hazmedilen mükemmel bir gıdadır. Bütün sindirim işlemi sadece 2 saat sürer. İçeriği sayesinde en hızlı şekilde vücudumuzda dolaşır. Etkisi hızlı gelişir ve sindirim sistemini rahatlatır.
  • Günde iki kaşık polen tüketimi ile neredeyse bütün vitaminlerden faydalı seviyede alınmış olunur. Doğal polen sadece C vitamini yönüyle zayıftır.
  • Vitaminler yanı sıra mineral deposu da olan polen düzenli tüketimde vücudumuzun ihtiyacı olan bütün mineralleri karşılar.
  • Protein kalitesi yüksek olup zengin bir protein ve aminoasit içerir. Bu da vücudumuzun zindeliğini arttırır. 
  • Doğal polen çok fazla Flavonoid içerir. En yakın takipçilerinden 200 kat daha fazla antioksidan özellik taşır. Bu özellik sayesinde hem vücudumuzu hastalıklardan korur hem de yaşlanmayı geciktirir.

Tam bir şifa kaynağı!

Polende bulunan lif ve protein içeriğine dikkat çeken Cengiz Manav; Buram Honey Turkey olarak düzenli bir polen kullanımı sonucu ekstra bir vitamine ihtiyaç duyulmayacağını her zaman dile getirdiklerini söylüyor.

“Polen spor yapan gençler, çocuklar tarafından 2 tatlı kaşığı kadar günlük tüketildiğinde vücut yıllarca doğru çalışan saat gibi olur. Özellikle Black Forest Honey dediğimiz siyah çam balı üretilen bölgelerden elde edilen polen tam bir şifa kaynağıdır.”

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI