Farenjit tedavisi için neler yapılmalı?

Farenjit hastalığını rahatça atlatabilmeniz için, evde hazırlayabileceğiniz bitkisel tedavileri sizler için hazırladık.

Faranjit tedavisi esnasında antiseptik olarak bilinen kekik ve adaçayı gibi bitkileri demleyebilir, bal ile birlikte tüketerek boğazınızı bir miktar rahatlatabilirsiniz. Taze sebze ve meyve tüketiminizi arttırarak doğal yollardan vitamin almanız hem faranjitten korunmanızı hem de faranjit tedavinizin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayabilir.

Aynı şekilde bol baharatlı, acı ya da ekşi yiyeceklerden olabildiğince uzak durmaya çalışmalı, daha çok sıvı tüketimine özen göstermelisiniz. Bu dönemde çorbalar, önemli destekçiniz olabilir, aklınızda bulunsun.

Boğazınızdaki şikayetler bir haftadan uzun süredir seyrediyorsa bir an önce doktora görünmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Unutmayın zamanında tedavi edilmeyen faranjit kronikleşebilir.

HAMİLELİKTE FARENJİT TEDAVİSİ BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Hamilelik dönemi ilaç kullanımı için uygun bir dönem değildir. Bu nedenle hamilelik döneminde mecbur kalınmadığı takdirde ilaç kullanılmamalıdır. Kullanılan ilaçlar mutlaka doktor bilgisi dahilinde ve doktorun önerdiği dozlarda alınmalıdır. Anne adayının kullandığı ilaçlar plasenta yolu ile direkt bebeğe geçebileceğinden bebeğin gelişimi açısından riskli olabilir. Özellikle gebeliğin ilk üç ayı bebeğin organ gelişim zamanı olduğu için ilk üç aylık dönemde ilaç kullanımından kaçınılmalıdır.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI