Gazze’de Mühendisliği Bıraktı, Türkiye’de Doktor Oldu: Dr. Mahmut Emadoğlu’nun Vefa Öyküsü!

Gazze'deki mühendislik eğitimini çocukluk hayali olan hekimlik için yarıda bırakıp Türkiye’ye gelen Dr. Mahmut Emadoğlu, tıp fakültesini bitirerek ortopedi asistanı oldu.

Filistin’in direniş kalbi Gazze’den Türkiye’ye uzanan, azim, başarı ve büyük bir vefa duygusuyla örülü sıra dışı bir yaşam hikayesi ezberleri bozuyor. Bugün 34 yaşında olan evli ve bir çocuk babası Mahmut Emadoğlu, memleketi Gazze’de devam ettiği gelecek vadeden mühendislik eğitimini, içindeki çocukluk aşkı galip gelince gözünü kırpmadan yarıda bıraktı. Hayalini kurduğu beyaz önlüğü giymek amacıyla 2011 yılında Türkiye’ye gelen Emadoğlu, Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nı (YÖS) yüksek bir başarıyla kazanarak Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti.

Türkiye’nin Bursuyla Okudu, Giresun’a Uzmanlık İçin Geldi

Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından sağlanan devlet bursuyla tıp eğitimini başarıyla tamamlayan Dr. Emadoğlu, 2020 yılında mezuniyet diplomasını aldı. Tıp dünyasına ilk adımını İstanbul’da pratisyen hekimlik yaparak atan Filistinli doktor, ideali olan "Ortopedi ve Travmatoloji" uzmanlığı sınavını kazanarak 1,5 yıl önce Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine başladı. Kliniğin sevilen araştırma görevlilerinden biri olan Emadoğlu, Giresun’un ve Karadeniz insanının sıcakkanlılığına hayran kaldığını, Filistinli olduğunu öğrenen herkesin kendisine sarılarak dualar ettiğini belirtiyor.

"Türk Halkının Filistin Hassasiyeti Ciddi Bir Güç"

Gazze’de üç kardeşi ve çok sayıda akrabası amansız bir hayatta kalma mücadelesi veren Dr. Mahmut Emadoğlu, Türk devletine ve halkına duyduğu derin minnettarlığı şu sözlerle ifade etti:

"Türkiye’nin bize hem maddi hem de manevi olarak sağladığı destekler çok büyük bir anlam taşıyor. Gazze halkı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettarız. Diğer ülkelerin politikalarıyla kıyasladığımızda Türkiye’nin yardımları arasında dağlar kadar fark var. Türk halkının Filistin davasına karşı gösterdiği o yüksek hassasiyet bizim için çok önemli; çünkü bize yalnız olmadığımızı, arkamızda dev bir gücün olduğunu hissettiriyor. Gerek diplomatik sahada gerek sahada Türkiye gibi duruş gösterselerdi bugün çok farklı bir konumda olurduk. Bireysel olarak bu topraklara çok büyük bir can borcum, minnetim var."

Şehit Hocanın İzinde: "Ortopedi Bir Savaş Cerrahisidir"

Uzmanlık alanı olarak neden özellikle Ortopedi ve Travmatoloji bölümünü seçtiğine dair kan donduran ve bir o kadar da asil bir gerekçe sunan Dr. Emadoğlu, hedefini net bir şekilde ortaya koydu:

"Uzmanlık eğitimimi tamamladıktan ve oradaki insani şartlar biraz olsun iyileştiğinde, hiç düşünmeden Filistin’e, topraklarıma geri dönmeyi hedefliyorum. Bizim coğrafyamızda ortopedistlik aslında doğrudan bir savaş cerrahisidir. Maalesef bu son amansız savaşta Gazze, yetişmiş çok büyük ortopedi dehalarını kaybetti. Hepimizin saygı duyduğu, Gazze’deki Şifa Hastanesi Ortopedi Bölüm Başkanı Dr. Adnan el-Berş hocamız İsrail güçleri tarafından esir alındı ve hapishanede işkencelerle öldürüldü. Gazze’de şu an kemik yaralanmaları, amputasyonlar çok fazla ve ortopedistlere çok büyük bir ihtiyaç var. Ben de o topraklara borcumu ödemek, şehit hocalarımızın bıraktığı yerden şifa dağıtmak için Gazze’ye döneceğim."

Gazze’deki kardeşleriyle iletişim altyapısının çökmesi nedeniyle ancak çok zor şartlar altında, nadiren görüşebildiğini ve elinden gelen tüm imkanlarla onlara lojistik destek sağlamaya çalıştığını aktaran kahraman hekim, hem Giresun'daki hastalarına şifa dağıtmaya hem de geleceğin savaş cerrahı olmak için gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam ediyor.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI