Gebelik haftası hesaplama

Anne adaylarının her zaman sorduğu sorulardandır: Doğuma kaç gün kaldı? Bu tür soruların hemen hemen tamamının yanıtı gebelik haftası hesaplama aracı sayesinde bulunabilir.

Anne adaylarının her zaman sorduğu sorulardandır: Doğuma kaç gün kaldı? Bu tür soruların hemen hemen tamamının yanıtı gebelik haftası hesaplama aracı sayesinde bulunabilir.

Hamilelik süreci kuşkusuz bir kadının ömürlerindeki en değerli zamanlardan biridir. 9 ay dönemi boyunca heyecanla miniğini gözler anne, miniğiyle kavuşacağı zamanın hayalini düşler hep. Gebelik haftası hesaplama programlarıyla arkadaş olur. Hamilelik dönemleri her zaman çok keyifli ilerlemeyebilir tabii, her mevzuda görüldüğü gibi işte bu konuda da zorluk yaşamadan feraha varılamıyor.

Bütün anne adayları sağlıklı bir evlat hayata kazandırmak için hamilelikleri döneminde kendilerine ve bebeklerine çok özen göstermelidirler. Bu sebeptendir ki mütemadiyen hastanelere muayeneye giderek miniklerinin sağlık durumu ile ilgili bilgi edinirler ancak ayda bir gidilen muayeneler hamilelik sürecinde anne adayları için bir sabırsızlığa neden olur ve bebeklerinden haberdar olmak isterler. Tam bu noktada anne adayları doktor kontrollerine ek olarak kendileri hamilelik takibi yapmak isterler.

Gebelik haftası hesaplama uygulaması seçerken akılda tutulması gereken en önemli husus yazılımın hatasız çalışıyor olması ve haftalık gebelik takibi yapılabilmesidir. Zira anne adayları hafta hafta gebelik takibi yaparak rahmindeki meleğinin haftalık olarak gelişimini ve neye benzediğini bilebilir.

Düzenli olarak hamilelik takibi yapabilmenin ayrıca bir önemi de hamilelik dönemlinde yaşanabilecek muhtemel olumsuz hallerden evvelden bilgi sahibi olmanızdır. Bu sayede gebelik döneminizden haberdar olmanın yanı sıra şimdiye dek yaşanmış hamilelik dönemi deneyimlerinden istifade edersiniz.

Hamilelik süreçleri kadınların tümü için çeşitlilik gösterebilir. Bir çok anne adayı çok huzurlu ve problemsiz bir hamilelik süreci geçirirken bir kısmı ise bu dönemde oldukça önemli sıkıntılar yaşayabilmektedirler. Kusma, yorgunluk, tansiyon sorunları bu problemlerden en sık rastlananlarıdır.

Ek olarak hamileler gebelikte bulaşıcı virüslere karşı da ek olarak tedbirli olmalıdır. Çünkü bazı rahatsızlıkların anne rahmindeki bebek için olumsuz durumlar oluşturması sonucunda bebeğin sağlığını negatif yönde etkileyebilir.

Hamilelik hesaplama aracının kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise; gebelik haftası hesaplaması yaparken adet olduğunuz son tarihin ilk gününü yazmanızdır. Çünkü hamilelik hesaplama yaparken en sık rastlanan problem son adet tarihi yerine farklı bir tarih veya tarihler yazılmasıdır.

Web ortamında sayısız gebelik haftası hesaplama yazılımı mevcuttur ve bu programların pek çoğu doğru çalışmaktadır. Arama motorlarına gebelik hesaplama, hamilelik hesaplama vb. cümleler aratarak uygulamalara erişebilirsiniz. Böylelikle bulabileceğiniz sayısız uygulamadan en beğendiğinizi düzenli olarak değerlendirebilirsiniz.

Son olarak hamilelik sürecinde görülen her türlü olumsuz durum ve rahatsızlık belirtisi için ilk olarak hekiminize kontrole gitmeyi ihmal etmeyin. Sağlık ihmale gelmez.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI