Gözlük Katılım Payı Tahsili ve Sosyal Güvenlik Kurumu Optik Sözleşmesi hakkında Duyuru

Gözlük Katılım Payı Tahsili ve Sosyal Güvenlik Kurumu Optik Sözleşmesi hakkında Duyuru

Gözlük Katılım Payı Tahsili ve Sosyal Güvenlik Kurumu Optik Sözleşmesi hakkında Duyuru

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

Kurumumuzca yayımlanan “Katılım payı alınacak protez, ortez, araç ve gereçler” konulu 04/2/2008 tarih ve 4842 sayılı 2008/ 11 No’lu Genelge doğrultusunda Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlandırılan Emekli Sandığı mensubu hastalardan gözlük cam ve çerçeveleri için katılım payı alınması gerekmektedir. Emekli Sandığı mensubu hastalardan alınması gereken katılım payları, devredilen kurumlar ile sözleşmeli optisyenlik müesseseleri tarafından 01/4/2008 tarihine kadar elden tahsil edilecek ve katılım payları ilgili reçete bedelinden düşülerek faturalandırılacaktır. Söz konusu reçetelerin katılım payı düşülmeden fatura edilmesi halinde Kurumca, katılım payı reçete bedelinden düşülerek ödenecektir.

Kurumumuzca yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Optik sözleşmesi” nin imzalanması ile ilgili olarak yanlış anlama ve tereddütlere mahal verilmemesi için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

“Sosyal Güvenlik Kurumu Optik sözleşmesi” nde mesul müdür ile ilgili olarak istenilen dernek onayı, herhangi bir optisyenlik derneğine üye olmayan mesul müdürler için zorunlu değildir.

“Sosyal Güvenlik Kurumu Optik sözleşmesi” eki “Sözleşme Yapmak İçin Aranan Belgeler” (EK-1) Listesinin (7) numaralı maddesinde yer alan “dernek/ noter onaylı personel çalışma belgesi fotokopisi” optisyenlik müessesesinde mesul müdür haricinde çalışan ve optisyenlik mesleğini icra hak ve yetkisini haiz olanlar için istenecektir.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI