Hasta mahremiyetine saygı gösterin

ACİL durumdaki hastaların hastane kapısından geri çevrilmemesi için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, "112 Hizmet Kalite Standartları Rehberi" hazırladı. Buna göre 112 ambulanslarının getirdiği hastaları geri çeviren hastane bunun gerekçesini kayıtlara geç

ACİL durumdaki hastaların hastane kapısından geri çevrilmemesi için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, "112 Hizmet Kalite Standartları Rehberi" hazırladı. Buna göre 112 ambulanslarının getirdiği hastaları geri çeviren hastane bunun gerekçesini kayıtlara geçirecek. Rehberde özetle şunlar yer alıyor:

Hastaların muayenesi ve nakilleri sırasında mahremiyetlerini sağlamak ve üstlerini örtmek amacıyla her ambulansta yeteri kadar çarşaf veya battaniye bulunmalı. Personel müdahale sırasında hasta mahremiyetinin korunmasına özen göstermeli.

Hastaya yapılacak müdahalelere engel olmayacak şekilde, uygun hallerde hasta yakınının ambulans görevlilerinin yanında bulunmasına izin verilmeli.

Nakli yapılan vakalara ait eşyaların, ambulans servisi personelinden hangisinin, ne şekilde teslim alınacağı, nasıl muhafaza edileceği, sonrasında kime teslim edileceği, eşyalardan kimin sorumlu olduğu ve kurumun sorumluluğu konusunda yazılı bir düzenleme bulunmalı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI