İşyeri Hekimliklerinde E-Reçete Uygulaması-20.07.2018

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından İşyeri Hekimliklerinde E-Reçete Uygulaması hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

19/07/2018

İŞYERİ HEKİMLİKLERİNDE E-REÇETE UYGULAMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Bilindiği üzere İşyeri hekimliklerinde “SGK Kurumsal Hekim Şifreli” ve “Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasına 02.01.2018 tarihinden itibaren zorunlu olarak geçilmiş olup bu tarihten itibaren manuel reçete girişine “Sistem çalışmadığı için e-reçete düzenlenememiştir.” ibaresi bulunan ve reçeteyi yazan hekim tarafından imzalanan reçetelerde izin verilmektedir.

23.07.2018 tarihinden itibaren sadece “Güvenli Elektronik İmzalı” olarak ereçete düzenlenmesine izin verilecek olup, “SGK Kurumsal Hekim Şifreli” olarak ereçete düzenlenemeyecektir.

01.09.2018 tarihinden itibaren işyeri hekimlerince yazılacak manuel reçetelerin sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

“Güvenli Elektronik İmzalı” e-reçete uygulamasının sorunsuz olarak devam edebilmesi ve mağduriyetlerin oluşmaması için gerekli e-reçete alt yapısının tamamlanması gerekmektedir.

İlgililere önemle duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI