Kars’ta Riskli Ameliyat Başarısı: 23 Yıldır Boynunda Taşıdığı 3 Tümörden Tek Seansta Kurtuldu

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Meftun Zerbizade, 7 yaşından bu yana boynunda taşıdığı 3 riskli tümör nedeniyle ameliyat edilemeyen Emine Uluman'ı mikrocerrahi ve nöromonitörizasyon yöntemleriyle tek seansta sağlığına kavuşturdu.

Kars’ta yaşayan 30 yaşındaki Emine Uluman, çocukluk yıllarında boynunda çıkan ve hayati damar ile sinirlere yakınlığı nedeniyle Ankara dahil birçok merkezde riski yüksek bulunup ameliyat edilmeyen tümörleriyle 23 yıl boyunca yaşadı. Araştırmaları sonucunda Kars Harakani Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Meftun Zerbizade’ye başvuran Uluman’ın yapılan tetkiklerinde; boyun bölgesinde sinir dokusundan kaynaklanan, en büyüğü 4,5x5 santimetre boyutlarında toplam 3 adet periferik sinir kılıfı tümörü tespit edildi.

Mikrocerrahi Ve Nöromonitörizasyon İle Sıfır Kayıp

Boyun yan üçgeni, kulak arkası ve köprücük kemiği üzerindeki tümörlerin hayati damar ve sinir paketlerine yapışık olması sebebiyle ameliyat hassas bir planlamayla gerçekleştirildi. Op. Dr. Meftun Zerbizade ve ekibi; operasyon esnasında sinir iletimlerini anlık takip eden nöromonitörizasyon teknolojisi ve mikrocerrahi teknikler kullanarak 3 tümörü de tek seansta eksiksiz çıkardı. Operasyon sonunda tüm sinirlerin fonksiyonel olarak tamamen sağlam kaldığı ve hastada hiçbir motor ya da duyu kaybı oluşmadığı teyit edildi.

Kars'ta İlke İmza Atıldı

Uyguladıkları özel cerrahi kesi teknikleriyle hastada tümörlerin yol açtığı kozmetik deformasyonu da giderdiklerini belirten Op. Dr. Meftun Zerbizade, bu nitelikteki kompleks bir ameliyatın Kars Harakani Devlet Hastanesi imkanlarıyla başarıyla tamamlanmasının gurur verici olduğunu söyledi. 23 yıllık çilenin ardından sağlığına kavuşan Emine Uluman ise doktoruna ve hastane ekibine teşekkür etti.

Manşetler

DUYURU-11