Kozmetik firmalarına önemli duyuru-08.08.2018

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından kozmetik firmalarının dikkatine önemli duyuru yayımlandı.

Kozmetik Firmalarına Önemle Duyurulur

Konu: Sertifika İşlemleri 
Kozmetik firmalarının ihracat işlemleri için düzenlenen “Kozmetik Ürün İhracat Sertifikası” firmaların adına Kozmetik ürünlerin isimlerinin yer aldığı Deklarasyon belgesi ile beraber düzenlenmektedir.
Firmaların adına hazırlanan sertifikalarda yapılacak değişiklik neticesinde 27.08.2018 tarihinden itibaren yapılacak sertifika başvurularında artık ürün isimleri ve sertifika seri numarası yer alacaktır. 
25.05.2018 tarihli E.1782 sayılı Makam oluruna istinaden sertifika talep edilen her bir ürün için güvenlilik değerlendirmesi raporunun ÜTS’ye yüklenmesi gerekmektedir.

Konu: Bildirim İşlemleri 
Bilindiği üzere ihracat yapacak yerli kozmetik firmaları, ürünlerinin bildiriminde güvenlilik değerlendirme raporlarını 4.06.2018 tarihinden itibaren ÜTS’ye yüklemekteydi.
Ürün Takip Sistemine yapılan kozmetik ürün bildirimlerinde yurt dışından ülkemize getirilmiş ürünler için Güvenlilik Değerlendirme Raporunun ÜTS “Güvenlilik Değerlendirme Raporu” bölümüne yüklenmesi gerekmektedir. 27.08.2018 tarihinden itibaren yapılacak bildirimlerde bu hususa dikkat edilmesi ilgililere önemle rica edilir.

Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI