Neşterle yüz güzelleşir ama seksileşmez

Daha güzel görünmek için estetik operasyon yaptıran pek çok kadın, aynı zamanda seksi olmayı da hayal ediyor. Op. Dr. Osman Şenel ise ...

Daha güzel görünmek için estetik operasyon yaptıran pek çok kadın, aynı zamanda seksi olmayı da hayal ediyor. Op. Dr. Osman Şenel ise "Seksilik kadının özgüveniyle, duruşuyla ilgili. Hiçbir cerrah bunu sağlayamaz" diyor

Bir kadını güzel yapan elmacık kemiklerinin çıkıklığı mı, dudaklarının gözlerine orantısı mı? Estetik cerrah Osman Şenel; kadınların en çekici yerinin yüzleri olduğunu vurgulayarak, "Neşter kullanarak rahatlıkla ortaya güzel yüzler çıkarabiliriz ama seksi bir yüz yaratmak sadece kadının kendisine aittir" diyor. Op. Dr. Osman Şenel, yüz estetiğindeki son trendleri, vasat bir yüzün nasıl seksi bir yüze dönüştürülebileceğini ve kadınların estetik hatalarını anlattı...

ALTIN ORAN ARANIYOR
Kalemle çizilmiş gibi simetrik yüzlerin modasının geçtiği söyleniyor. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?
İnsan beyni altın orana sahip simetrik nesnelerle daha çok ilgilenir. Bebeklerin bile altın orana sahip güzel yüzlü insanları hemen fark ettikleri, onlarla daha çok vakit geçirdikleri, yanlarında daha az ağladıkları bilinir. Uyumlu ve simetrik yüzü olan kadın ve erkeklerin; okul başarılarında, yeni iş kabullerinde ve terfilerde normal bireylere göre daha şanslı oldukları da bilimsel olarak kanıtlandı. Ancak doğa; insan yüzünü tam bir simetride oluşturmuyor. İnsan yüzünün sağ ve solu tam olarak simetrik değildir. Herhangi bir portre fotoğrafının yarısı kapatılıp tek tek değerlendirildiğinde, yüzün iki yarısı birbirinden farklıdır.

GÖZLER ETKİLER
Kadınlar kendilerini güzel ve seksi hissetmek için neler yapmalı?
Günümüzde; yüzün orantılı, doğal, genç ve sağlıklı görünmesi önem kazanıyor. Özellikle medyada haber olarak çıkan, tek bölgeye odaklanılmış yaklaşımlar, kimseyi daha seksi ya da güzel yapmaya yetmez. Yüz güzelliğinin merkezinde yer alan gözlerin; canlı, enerjik ve pırıltılı olması, seksi ve güzel görünmek için birçok estetik ameliyattan daha önemlidir. Yüzümüzün genç görünmesi için 20'li yaşlardan itibaren koruyucu estetik cerrahi prensiplerinden yararlanılması gerekir.
Vasat bir yüz, nasıl güzel ve seksi bir hale dönüştürülür?
Bir kadının güzel ve seksi bir yüzünün olabilmesi için; biz plastik cerrahlar elimizdeki her türlü ameliyatsız ve ameliyatlı teknikleri bir arda kullanabiliriz. Sonuçta ortaya doğal, abartısız güzel bir yüz çıkarabiliriz. Ancak seksilik; bir kadının kendi ile barışık olması, beden ve ruh sağlığına özen göstermesi, özgüveninin yüksek olması ile mümkündür. Bunu hiçbir estetik cerrah sağlayamaz!
 

 

İNCE DUDAK ÇEKİCİ DEGİL
Seksi bir yüz için dudaklar mutlaka kalın mı olmalı?
İnce dudakların seksi ve güzel olduğunu söylemek oldukça zordur. Ancak yüzün yapısına göre abartılı büyüklükteki dudaklar da seksi değildir. Makul büyüklükteki dolgun dudaklar ise kadını çekici kılar.

YAŞA GÖRE ESTETİK ÖNERİLERİ
20-30 YAŞLARI ARASINDA
Genelde en büyük problem, güzel olmayan bir burundur. Yüzle uyumlu, orantılı, abartılı olmayan burun ameliyatı planlanmalıdır.
Elmacık kemikleri ve yanak bölgesine gerekiyorsa yağ enjeksiyonu yapılmalıdır.
Çene-burun ilişkisi değerlendirilmeli, çene geride veya ileride ise düzeltilmelidir.
Dudaklar hastanın yüzüne uygun şekilde dolgunlaştırılabilir.
Gıdı bölgesinde fazla yağ varsa liposuction'la yağ alınmalıdır.
Cilde hafif peeling yapılabilir.

30-40 YAŞLARI ARASINDA
Göz kenarları, kaş ortasında ve alında çizgiler oluşmuşsa doğal bir botoks uygulaması yapılabilir.
Göz altlarında oluşan çökmeler için hafif dolgu uygulaması yorgun görünümü yok eder.
Üst göz kapağında yığılma varsa, sadece botoks veya kaş kaldırma operasyonu bakışların genç ve sağlıklı olmasını sağlar.
Ciltte oluşan lekelerin ve gevşekliklerin tedavisi için ilaç kremler ve çeşitli lazer tedavileri kullanılabilir.
Yanak bölgesinde gevşeme varsa; askı, mini germe ve yağ enjeksiyonu ile tedavi edilir.

40-50 YAŞLARI ARASINDA
Bu dönemde en büyük sorun, cildin yeterli kolajen üretmemesi nedeni ile yüzün yerçekimine yenik düşmesidir. Özellikle, orta yüz bölgesinin gergin görüntüsü kaybolmaya başlar. Bu değişimi gidermek için yağ enjeksiyonu, mini yüz germeler beraber kullanılarak yüz ovali oluşturulmalıdır.
Yüzü güzel ve seksi yapmak için abartısız botoks ve dolgular daha çok kullanılır.
Parlak ve ışıltılı cilt için kapsamlı lazer tedavileri gerekir.
Daha ileri yaşlarda ise bu tedavilerin yanı sıra yüz germe ameliyatları ön plana çıkar

 

 

BÜYÜK DİŞLER DEMODE OLDU
Bir dönem çok beğenilen beyaz kocaman ön dişlerin modası geçti mi?
Bir kadının güzel gülüşü; seksi ve güzel olmanın sırlarından biridir. Makul dolgunlukta dudaklar, lekesiz ve kırışıksız dudak çevresi önemlidir ama gülünce ilk dikkat çeken dişlerdir. Dişlerin eksiksiz, normal büyüklükte ve beyaz olması önemlidir. Abartılı büyük ön dişler artık tercih edilmiyor. Aşırı beyaz dişlerin ise doğal olmadığı hemen anlaşılıyor. Hiç kimse "Ne güzel dişlerin var" yerine "Dişlerini ne güzel yaptırmışsın" denmesini istemez! Bu yüzden doğal olmayan beyazlıkta dişler yaptırılmamalıdır.

BOTOKSLA İLGİLİ YANLIŞLAR
Yüzde hiç kırışık kalmayacak şekilde yapılan botoks; mimiksiz, çirkin ve ifadesiz bir yüze neden olur.
Alt göz kapağındaki kırışıklıklar normalden fazlaysa; kaz ayaklarına iyi planlanmadan yapılan botoks uygulaması, gülerken alt göz kapağında kırışıkların daha belirgin olmasına yol açar.

KADINLARIN YAPTIĞI GÜZELLİK HATALARI
BURNUN YÜZLE UYUMU
Yüzün bütünü ile orantılı olmayan küçük, aşırı şekillendirilmiş burunların güzel olmadığını kabullenmemek.
Burun çene ilişkisinin ihmal edilmesi. Burun şeklinde ısrarcı olmak.

DUDAKLAR
Dudakların yüzün geneli ile uyumunu bozacak kadar abartılı şekilde büyütülmesi.
Bıyık bölümüne yapılan sir ağda yada yanlış epilasyon sonrası tedavisi çok zor olan lekeleri önlenmek için güneşten korunmamak.

YANAKLARIN FORMU
Aşırı dolgu ve yağ enjeksiyonun yol açtığı abartılı görünüm.
Bunun özelikle gülme esnasında oluşturduğu doğal olmayan görüntü.
CİLDİN GENEL YAPISI
Pırıltılı ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın kişinin güzel ve seksi algılanmasında çok önemli yerinin olduğunun ihmal edilmesi!
Çok hassas olan göz çevresi cildinin güneşten yeterince korunmaması.
KAŞLARIN ŞEKLİ
Orta kısmı aşırı kalkık kaşlar, hayret ifadesi verir ve güzel görünmez.
Düz kaşlar erkeksidir.
Düşük kaşlar yorgun bir ifade verir.

ESRA TÜZÜN

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI