Protein metabolizması bozuklukları ödeme kapsamında

SGK, Doğuştan Metabolik Hastalıklarda hastalara verilen hayati öneme haiz özel formüllü un ve özel formül içeren mamul ürünler için de ödeme yapılacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Doğuştan Metabolik Hastalıklarda hastalara verilen hayati öneme haiz özel formüllü un ve özel formül içeren mamul ürünler için de ödeme yapılacağını bildirdi.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, 10 Mart 2011 tarihinde yayımlanan duyuru ile Çölyak Hastalığı ve Doğuştan Metabolik Hastalıklarda hastalara verilecek hayati öneme haiz özel formüllü un ve özel formül içeren mamül ürünler için yapılacak ödemeler ile ilgili hak sahiplerinin yapacakları işlemlerin bildirildiği ifade edildi. Ancak, bazı ödeme birimlerinin yalnızca Çölyak hastaları için ödeme yaptığı, Protein Metabolizması Bozuklukları olan hastaları ödeme kapsamına almadığının belirlendiğini belirten SGK açıklamasında, "Doğuştan Metabolik Hastalıklar kapsamında bulunan Protein Metabolizması Bozuklukları olan hastaların ödemelerinin de bu kapsamda ve Sağlık Uygulama Tebliği'nin 6.2.16 maddesinin 2'nci fıkrası gereği yapılması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. Kurum, hasta mağduriyetlerinin önlenebilmesi için ödemelerin yapılmasını talep etti.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI