Sağlık Bakanlığı, Korvalol ilacına yasak getirmeyecek!

Dünya'nın yasakladığı ilacı Rusya hala kullanıyor!

İçerisinde psikotrop maddeler ve etanolun bulunması sebebiyle Ukrayna, ABD, İtalya, Almanya, İngiltere, Litvanya, Polonya, Finlandiya, İsveç ve Norveç’te yasaklandı, ancak Rusya kullanmaya devam edecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Korvalol ilacının Rusya’da yasaklanmayacağını ancak zamanla piyasadan tamamen silineceğini ve yerine başka ilaçların kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ Bizim nüfusun henüz bu ilaca karşı aşırı bağımlılığı bulunuyor. Bu ilacın yasaklanması için alacağımız radikal kararlar, hastalarımız tarafından olumsuz tepkilere neden olacak. Korvalol ilacının yerine yavaş yavaş muadilleri olan daha modern ilaçlar kullanılmaya başlanacak.

Özellikle bu konuda en büyük rol hekimlere düşüyor. Onlar hastalarına ilaç yazarken Korvalol’un yerine daha modern ilaçlar yazacaklar ve hastalarına neden alışkın oldukları ilacı yazmadıklarını anlatacaklar. Hekimler hastaların modern ilaçların neden daha iyi olduğunu anlatarak onlara bu ilaçları yazacaklar” denildi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI