Sgk EK-9 Paket İşlemlerde Malzeme İlaç Faturalaması

DUYURU Sağlık tesisleri SUT eki EK–9 Listesinden bir paket işlem yaptıklarında MEDULA sistemine EK–9’daki liste kodu ile beraber yapılan işlemlerin ve kullanılan ilaç ve/veya malzemelerin (pakete dahil olsa bile) SUT EK–8, EK5A, EK5C, EK2D ve Emekli Sandı

DUYURU Sağlık tesisleri SUT eki EK–9 Listesinden bir paket işlem yaptıklarında MEDULA sistemine EK–9’daki liste kodu ile beraber yapılan işlemlerin ve kullanılan ilaç ve/veya malzemelerin (pakete dahil olsa bile) SUT EK–8, EK5A, EK5C, EK2D ve Emekli Sandığı Tıbbi Malzeme Protokol Listesinde bulunan kodlarını veya kodu olmayan malzemeleri “kodsuz malzeme girişi”, EK2D’de kodu bulunmayan ilaçları “majistral ilaç girişi” yaparak MEDULA sistemine yollamaları gerekmektedir.

Bu şekilde ödeme sorgusuna gönderilen takip numaralarının altındaki işlemlerden EK–9 Listesindeki işlemlerin karşısına sistem tarafından KDV hariç fiyat dönecektir. Ancak diğer işlemlere, ilaçlara ve malzemelere pakete dahil olmasalar bile sıfır YTL olarak fiyat dönecektir. Konuyla ilgili çalışma tarafımızdan yapılmakta olup, yapılacak değişiklik 1 Eylül 2007 tarihinden itibaren uygulamaya başlanacak şekilde Ağustos ayı içinde MEDULA Kullanma Kılavuzunda yayınlanacaktır. Yapılacak değişiklikle paket dahili, paket harici ve bazı diğer kontroller yapılabilecektir. Bu tarihe kadar sistem üzerinden elektronik fatura oluşturmak zorunda olan özel sağlık tesisleri paket işlem fiyatına dahil olmayan ilaç ve tıbbi malzemeler için 1 Eylül 2007 tarihine kadar manuel fatura düzenleyeceklerdir. Düzenlenecek manuel faturaların üzerine paket işlem için alınan takip numarasının yazılması gerekmekte olup manuel faturalar her hasta için ayrı ayrı düzenlenecektir. Bu faturalar sistemden alınan hizmet detay belgesi ve diğer fatura eki belgelerle beraber takip numaralarıyla ilişkilendirilip bir araya getirildikten sonra ilgili sağlık işleri il müdürlüğüne teslim edilecektir. Bu faturaları gösteren ve takip numarasının da olduğu bir icmal listesi sistemden alınan fatura üst yazısına eklenecektir. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI