SGK'dan "yeni sistem" eğitimi

SGK, kamu kurum ve kuruluşlarında yeni düzenlemelerin kamu kurumlarına getirdiği yükümlülüklere ilişkin eğitim veriyor.

SGK, kamu kurum ve kuruluşlarında yeni düzenlemelerin kamu kurumlarına getirdiği yükümlülüklere ilişkin eğitim veriyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu kurum ve kuruluşlarında personel, muhasebe, tahakkuk gibi birimlerde görev yapan çalışanlara, yeni düzenlemelerin kamu kurumlarına getirdiği yükümlülüklere ilişkin eğitim veriyor.

Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 2 gün sürecek eğitimlere, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yaklaşık 500 kamu görevlisi katılıyor.

Eğitimlerde çalışanlara, sosyal güvenlikle ilgili yeni düzenlemelerin kamu kurum ve kuruluşlarına getirdiği yükümlülükler anlatılacak.

Katılımcılara, kamu görevlileri tescil işlemleri, Genel Sağlık Sigortası ve karne işlemleri, emeklilik işlemleri, kamu idarelerinin prim borçları ile ilgili takip işlemleri, kamu görevlilerinin yurt dışı işlemleri ile kamu idareleri veri paylaşım işlemleri konularında yeni düzenlemenin getirdikleri de aktarılacak.

SGK Başkan Vekili Fatih Acar, bu eğitimleri çok önemsediklerini belirterek, Sosyal Güvenlik Reformu'nun tanıtımı için önümüzdeki günlerde 81 ilde çok yoğun bir çalışma yapacaklarını bildirdi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI