"Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge" kapsamında yapılan D grubu başvurular ile ilgili önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge" kapsamında yapılan D grubu başvurular ile ilgili önemli duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

19/07/2019

“SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TIBBİ MALZEME BAŞVURULARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE” KAPSAMINDA YAPILAN D GRUBU BAŞVURULAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Kurumumuzca 20.04.2016 tarihinde yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları İle İlgili Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge”nin 2’inci maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan D grubu başvurular, 13.05.2016 tarihinde yayımlanan "Tıbbi Malzeme Başvuru Süreçleri Ve Tıbbi Malzeme Değerlendirme Komisyonunu İle Bilimsel Komisyonların Çalışma Takvimi" ile her ayın 1 ila 7 si arasında yapılmaktaydı.

Ancak, Kurumumuzca yapılan değerlendirmeler neticesinde tıbbi malzeme temini ve sağlık hizmeti sunumunda aksaklıklar yaşanmaması amacıyla 01/08/2019 tarihinden itibaren D grubu başvuru alınmamasına ve bundan sonra yapılacak tüm SUT kodu barkod eşleştirme taleplerinin çalışma takviminde belirtilen dönemler doğrultusunda C grubu başvuru olarak yapılmasında karar verilmiştir. Tüm firmaların eşleştirme ile ilgili taleplerini bu doğrultuda değerlendirmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Manşetler