Tüp Bebek Tedavisinde Mikroenjeksiyon Yöntemi

Op. Dr. Serkan Oral tüp bebek tedavisinde mikroenjeksiyon hakkında bilgi verdi.

Tüp Bebekte Mikroenjeksiyon Yöntemi Nedir?

Yumurta kültürleri ve sperm hazırlıkları tamamlandıktan sonra döllenme safhasına geçiş için gerekli olan hazırlıklar yapılır. Bu aşamada döllenme standart (IVF) Tüp bebek ya da mikroenjeksiyon (ICSI) yöntemleri ile gerçekleşir. Birbirinden farklı olarak görülen bu safhalar aslında tamamen aynıdır. Tek farklı olan nokta ise döllenme aşamasıdır. Ayrıca tüp bebek görünürde bir problem olmadığı zaman tercih edilirken ICSI ise problemli olan ve nedeni açıklanamayan durumlarda tercih edilir. Tüp bebek yönteminde spermler yumurtanın yanına konur ve döllenme sağlanır. ICSI yönteminde ise yumurtanın etrafındaki hücreler eritilir ve yumurta mikroenjeksiyona uygun bir hale getirilir. Mikroenjeksiyon (ICSI) Nedir? başlıklı yazıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Mikroenjeksiyon Yönteminin Aşamaları Nelerdir?

Tüp bebek yapımında mikroenjeksiyon yönteminin ilk aşaması yumurtalıkların kontrollü bir şekilde uyarıldığı aşamadır. Bu aşama aynı zamanda tedavinin başlangıç aşaması olarak da kontrol edilmektedir. İkinci aşama ise yumurtalıkların toplanmasıdır. Bu aşama ise hafif anestezi ilaçları ile yapılır. Bu sayede yumurtalıklar 15 dakika içerisinde kontrollü bir şekilde toplanır. Son aşama ise embriyoların transfer edildiği aşamadır.

Mikroenjeksiyon Yöntemi Hangi Durumlarda Kullanılır?

Mikroenjeksiyon spermler ile yumurtalıkların herhangi bir nedenden dolayı sağlıklı bir şekilde bir araya gelerek döllenmeyi gerçekleştiremediği durumlarda uygulanmaktadır. Özellikle erkek ve kadında meydana gelen çeşitli sorunlar döllenmeye engel olabilmektedir. İşte bu durumda mikroenjeksiyon (ICSI) sayesinde başarılı bir şekilde döllenme gerçekleştirilir ve embriyo oluşur.

Kaynak : http://www.serkanoral.com/

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI