"Uyuz hastalığını sağlık problemi olarak gündeme taşıyanlar utansın"

Müezzinoğlu: "77 milyon ülke insanı içinde 7 çalışanımızda uyuz hastalığının tespit edilmiş olmasını bir sağlık problemi olarak Türkiye'nin gündemine taşıyanlar utansın diyorum"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "77 milyon ülke insanı içinde 7 çalışanımızda uyuz hastalığının tespit edilmiş olmasını bir sağlık problemi olarak Türkiye'nin gündemine taşıyanlar utansın diyorum" dedi.

Üsküdar Beylerbeyi'nde restorasyonu tamamlanan 580 yıllık Abdullah Ağa Camisi'ni yeniden ibadete açan Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki uyuz vakasına ilişkin sorusu üzerine, zaman zaman bazı vakaların birçok alanda yaşanabileceğini söyledi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ama Türkiye'nin başarılı sağlık hizmetlerini zedeleyebilmek için bazıları bazen gündelik balonlar şişiriyor. Bu balonlar da bazen gündelik bile olmuyor, saatlik oluyor. 77 milyon ülke insanı içinde 7 çalışanımızda uyuz hastalığının tespit edilmiş olmasını bir sağlık problemi olarak Türkiye'nin gündemine taşıyanlar utansın diyorum. Herhangi bir karantina veya servis kapatma söz konusu değil. Ama bu tür hastalıklar veya benzer hastalıklar zaman zaman hepimizde olabilir. Çok ciddi sağlık hizmeti dinamiklerimiz var. Buraya gelmeden önce Çin televizyonu bana geldi. Türkiye'nin sağlıkta yaşadığı başarıları soruyor. 'Avrupa'sız bu başarıyı nasıl yakaladınız, onu anlamakta zorlanıyoruz' diyorlar. Ama bizim bu başarımızı hazmedemeyen içerideki dostlarımız var. Onlar biraz ayıp ediyor. Kusura bakmasınlar biraz bilimsel konuşsunlar. Türkiye'nin bu başarılarından onlar da onur duyarlarsa mutlu olurum." 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI