Ah biz avukatlar !!!

Av.Bülent Özer

Sağlık konusu işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu konudan biraz uzaklaşmak, birazda gülümsemek için; "Şakayla Karışık Avukatlık" başlıklı yazıyı, 14 Ekim 2004 tarihinde Akşam Gazetesinde Köşesinde yazan Sayın Yalçın Pekşen'den arakladım :) yazıyı, ismini bilmediğimiz, ancak derin tecrübesinden kaynaklanarak yazan sayın meslektaşıma ithaf ediyorum; Hürmetler üstadım :)

· Biz uyumayız, aile düzenimiz yoktur. Sorununuz hukuki olsun veya olmasın, bizi haftanın her günü ve saatinde aramaktan çekinmeyin. Atlar geliriz, neresi olursa...

· Her birimiz milyonlarca kanun maddesini, hatta yönetmelikleri ezbere biliriz.

· Davanıza baktığımız için avukatlık ücreti vermenize gerek yoktur. Biz başka işlerden kazanırız nasıl olsa.

· Dava masraflarını da cebimizden karşılarız. Siz bir de bunu dert etmeyin.

· Dava aşamasında biz avukatınız olsak bile, mutlaka bildiğiniz başka avukat, emekli hakim, zabıt katibi ve hatta başından benzer bir dava geçmiş tüm dostlarınıza akıl danışmaya devam edin.

· Daha ilk görüşmede davanızın kazanılmasının çok zor olduğunu veya haksız olduğunuzu söylemiş olsak bile, dava kaybedildiğinde bu sadece bizim suçumuzdur.

* * *

· Siz adam öldürmüş bile olabilirsiniz ama asıl suçlu beraat kararı alamayan avukatınızdır.

· Boşanma davanıza bakıyorsak, lütfen bizi saat başı arayıp konu ile ilgili son gelişmeleri bildirin. Kayınvalidenizin görümcenize söyledikleri sabahı bekleyemeyecek kadar önemli olabilir.

· Davanızın uzaması, hakim değişikliği, bilirkişinin raporunu geç vermesi, duruşma tarihinizin uzun aralıklarla verilmesi yine bizim suçumuzdur.

· Bir borcunuz dolayısıyla hakkınızda icra takibi yapılmışsa bunun tek sorumlusu alacaklınızın avukatıdır. Bu avukat evinize veya işyerinize geldiğinde ona küfür edin, tehdit edin, dövün, hatta öldürün.

· Karşı tarafın avukatı bizim düşmanımızdır; adliye koridorunda onunla sohbet ediyorsak, bu aslında iki yakın arkadaş (belki sınıf arkadaşı) olmamızın değil, sizi satmış olduğumuzun göstergesidir.

· Türkiye'de davalar Amerikan filmlerinde olduğu gibidir. Avukatınız uzun uzun savunma yapmıyorsa, tanıklara sorular sorup onların yalanlarını ortaya çıkarmıyorsa bunu avukatınızın beceriksizliğine verin.

 

Av.Bülent Özer