SGK ile sözleşmeli özel sağlık kurum ve kuruluşlarının dikkatine!..

Av.Bülent Özer

Son günlerde çeşitli illerden gelen bilgi ve telefonlar, SGK denetimlerinin çok sıkı bir şeklide uygulandığı ve bu denetimler sonucunda bir çok Tıp ve Dal Merkezine aşağıdaki madde sebebiyle 10.000 TL ceza uygulamasına gidilmiş olduğu şeklindedir.

Şu an halihazırda bir çok Özel Sağlık Kurum ve kuruluşunda Sağlık hizmeti sunucusu ilave ücret alınabileceğini ve ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerini “ belirten tabelaların asılmadığı duyumlarına karşı, 10.000 TL ceza ile karşılaşılmaması için bu eksikliklerinizin bir an önce giderilmesi menfaatiniz icabıdır; saygılarımla.

Av.Bülent Özer


SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÖZEL SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINDAN
SAĞLIK HİZMETİ SATIN ALMA SÖZLEŞMESİ 

3.1.3.3. Sağlık hizmeti sunucusu ilave ücret alınabileceğini ve ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerini, sağlık hizmeti sunucusuna girildiğinde görülebilecek bir yere her biri 50x50 cm den küçük olmamak kaydıyla ayrı ayrı çerçeve/tabela şeklinde asar, aksi takdirde bu sözleşmenin (5.1.10) numaralı maddesine göre işlem yapılır. 

5.1.10. Bu sözleşmenin (3.1.2.1), (3.1.2.2), (3.1.3.3),….. numaralı maddelerinde belirtilen hükümlere aykırı davranıldığının Kurumca tespit edilmesi halinde 10.000,00.- TL (Onbin),.. 

Cezai şart uygulanır ve Kurumca tespit edilen fiiller açıkça belirtilmek suretiyle sağlık hizmeti sunucusuna tebliğ edilir.