SUT taslağı hakkında açıklama

Av.Bülent Özer

          Sayın müvekkillerim ve değerli ilgililer ; 09.02.2010 Tarihi itibariyle SGK resmi web sitesinde görüşünüze sunulan SUT taslağı çok büyük tepki çekmiş bulunmakta olup bu konuda duyuru yapma gereği doğmuştur.

 

Sayın ilgililer ; Öncelikli şu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum ! SGK SİTESİNDE YAYINLANAN SUT SADECE TASLAKTIR ve  SAYIN SGK DUYURUSUNDA DA BELİRTTİĞİ GİBİ SİZLERDEN GÖRÜŞ VE ÖNERİ TALEP ETMEKTEDİR !

 

Şu an sanki SUT TASLAĞINI “tamamlanmış ve yürürlüğe konulmuş” gibi tepki vermek veya telaşa kapılmanın yeri ve zamanı değildir.

 

Bugün tarafıma gelen şikayet telefonları ve e-postalarda , bir çok merkez çok değişik konularda sıkıntılarını dile getirmişlerdir , ancak tekrar hatırlatmak gerekir ki ; SGK SİZLERDEN GÖRÜŞ VE ÖNERİ ALMAK İÇİN SUT TASLAĞINI SİTESİNE KOYMUŞ VE TEPKİLERİ ÖLÇMEK İSTEMEKTEDİR !

 

Bu sebeple lütfen tüm öneri ve hakkınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz hususları , Duyuruda belirtildiği üzere aşağıdaki e-posta adreslerine iletiniz , sayın SGK öneri , şikayet ve düşüncelerinizi dikkate alarak , sizlerin taleplerini de göz önünde tutarak gerekli değişiklikleri yapacak ve umarım kimseyi mağdur etmeden yeni SUT’u resmi olarak yayımlayacaktır.

 

Yok eğer Resmi Gazetede yayınlanacak olan yeni SUT’da , yine hak kaybı ve mağduriyet doğacak olur ise , buna karşıda hukuki yollara başvuru hakkı mevcut olup , hukuki mücadele devam edecektir , saygılarımla.

 

Av.Bülent Özer

ÖNERİLERİNİZ İLETECEĞİNİZ ADRESLER

SUT taslak metnin (3.2.2), (3.2.3), (6.5) numaralı madde hariç (6) ve (7) numaralı maddeleri ile SUT eki EK-2,3,5,6 taslak listeleri hakkındaki görüş ve öneriler için e-posta adresi gssitmmevzuat@sgk.gov.tr,

 

SUT taslak metnin (3.3), (4.2), ve (9) numaralı maddeleri hakkındaki görüş ve öneriler için e-posta adresi gsssozlesme@sgk.gov.tr,

SUT taslak metnin (6.5) numaralı maddesi hakkındaki görüş ve öneriler için e-posta adresi gssitmsozlesme@sgk.gov.tr,

SUT taslak metnin diğer maddeleri ile SUT eki taslak diğer listeleri hakkındaki görüş ve öneriler için e-posta adresi gssmevzuat@sgk.gov.tr dir