• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Hekimlerimize, Eczacılarımıza ve Hemşirelerimize Teşekkür Ederiz

Yaşar Kaya

Bilindiği üzere ilk kez Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde görülen ve şiddetli akut solunum sendromunun (SARS-CoV-2) neden olduğu Coronavirus (COVID-19) ile ilişkili vaka sayısı kısa süre içerisinde ciddi bir şekilde artmaya başlamış ve bu süreçte Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hastalığın bulaştırıcılığı, yayılması ve diğer risk faktörlerinin değerlendirilmesi sonrasında pandemi ilan edilmiştir.

Ülkemizde de Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan COVID-19 Bilim Kurulu ve Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) önerileri doğrultusunda gerekli tedbirler alınmaktadır. Pandemi ile ilgili kendi algoritmalarımız oluşturulmakta erken teşhis ile pandemi süreci diğer ülkelere istinaden çok iyi bir şekilde yönetildiği tüm dünya tarafından görülmekte ve takdir edilmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'yla birlikte mücadeleye ve bu mücadelede başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızı son günlerde Ambulans Uçakla yapılan hastalarımıza gösterdiği ince davranıştan (Ülkemizin insana verdiği değeri anlatıyor) dolayı çok teşekkür ediyor ve Ülkemizle yöneticilerimizle gurur duyuyoruz yardım isteyenlere yardım elimizi uzatmamız kadar güzel ve kıymetli bir davranış olamaz. Örnek ülke haline geldiğimizi ve sağlık anlamında parmakla gösterilecek işler yapıldığı aşikardır.

Tüm bu nedenlerden, bu güzel hizmetlerden dolayı hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutlarız. Canla başla mücadele ettiklerini, evlerine gidemediklerini çocuklarını göremediklerini anne babalarına sarılamadıklarını görmekteyiz.

14 Mayıs Eczacılar günü tüm eczacılarımızı ayrı ayrı kutlar teşekkürü bir borç biliriz.

Pandemi nedeni ile ülke genelindeki tüm eczanelerimiz, ve eczacılarımız ve hatta eczane çalışanlarımız bu mücadelede canla başla çalışmışlardır. Eczanelerimiz de hastaneler gibi bu süreçte diğer ticari sektörler gibi olumsuz etkilenmiş ve hatta bu mücadele esnasında maddi ve manevi olarak daha fazla performans göstermesi gerekmiştir.

Tüm Eczacılarımız ve çalışanları ve hatta şehit olan Eczacılarımız pandemi sürecinde ülkemiz ve insanlarımız için vermiş oldukları mücadele takdire şayandır.

Ne kadar teşekkür etsek karşılığı ve bir bedeli olamaz.

Çünkü insan hayatı her şeyden değerlidir.

Bu vesile ile Senfoni Orkestramızın başında bulunan Hekimlerimizin Tıp Bayramını,

Hemşirelerimizin Hemşirelik Haftasını,

Eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar gününü,

Hayatları pahasına canla başla çalışan, sağlık çalışanları, idari ve yardımcı sağlık personellerini kutluyor her birine ayrı ayrı sağlık ve sıhhat diliyoruz.

Saygılarımla.

Yaşar Kaya
Ruhsatlandırma ve Resmi İşlemler Danışmanı
[email protected]

Bu yazı toplam 57039 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim