04 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa12°C
  • Antalya18°C
  • İzmir14°C

BAYRAMI HASTANEDE GEÇİRMEYİN

Özel Medical Park Bursa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhammet Kandaz, aşırı et tüketiminin kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğine dikkat çekti.

Bayramı hastanede geçirmeyin

31 Ekim 2011 Pazartesi 17:39

Kurban bayramı öncesi bir açıklama yapan Dr. Muhammet Kandaz, kalp hastalıkları açısından yüksek risk altında olan ya da kalp hastalığı teşhisi konulmuş kişilerin bayramda beslenme düzenine önem vermeleri gerektiğini belirterek, "Bayramı hastanede geçirmeyin" diye uyardı.

Kandaz, bayramda et tüketiminin arttığını, sağlık kuruluşlarına çok sayıda müracaat olduğunu belirterek, "Kalp-damar, diyabet ve yüksek tansiyon hastalar bayramda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, aşırı et tüketmemelidir. Kurban bayramındaki aşırı et tüketimi ile bu hastaların yaşadıkları sağlık problemleri had safhaya ulaşabilmektedir. Kolesterol içeriği yüksek et ve et ürünleri kan yağlarını doğrudan yükselterek kalp hastalarını olumsuz yönde etkileyebilir" dedi.

Kırmızı etin, kolesterolün baş sebebi olduğunu ifade eden Dr. Kandaz, "Kurban bayramında et tüketimi arttığı için kalp ve tansiyon rahatsızlıkları sebebiyle sağlık kuruluşlarına yapılan müracaatlarda büyük artış görülmektedir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar, diyabet ve yüksek tansiyon hastaları, kurban bayramında yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, aşırı et tüketmemelidir. Bu kişiler, doktorları tarafından kendilerine önerilen diyetlerini bozmamalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA