28 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya21°C
  • İzmir20°C

BÜYÜKŞEHİRİN TESİSİNDE HER GÜN 75 HASTA DİYALİZE GİRİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Diyaliz Merkezi, böbrek hastalarına 2011 yılında da umut olmaya devam etti. Ayda ortalama 75 hastanın tedavi gördüğü merkezde hastalar, bir yılda 10 bin 250 seans hizmet aldı.

Büyükşehirin tesisinde her gün 75 hasta diyalize giriyor

28 Aralık 2011 Çarşamba 23:12

Diyetisyen ve psikolog eşliğinde tedavileri yapılan böbrek hastalarından 2 kişi ise böbrek nakli ile hayata tutundu. Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Belde AŞ'ye bağlı diyaliz merkezi son sistem cihazlar ve uzman personel ile böbrek hastalarına hizmet veriyor. Dâhiliye uzmanı, diyetisyen, psikolog, hemşire, yardımcı sağlık personeli gibi uzman çalışanlardan oluşan Büyükşehir Diyaliz Merkezi, bu sene içinde 10 bin 250 seans hizmet verdi.

Hastalara seans sırasında diyetisyen tarafından hazırlanan kahvaltı veriliyor. Diyetisyenin aylık tahlil sonuçlarına göre hastaların durumlarını değerlendirerek kendilerine beslenmeleri konusunda bilgiler veriliyor. Psikolog ise her ay her hastayı 2 kez görerek durumlarını değerlendiriyor. Ayrıca her ay yapılması zorunlu olan tetkikler, anlaşmalı olunan laboratuvarda yaptırılıyor. Ortalama 75 hastanın tedavi gördüğü merkezde 22 makine ile hizmet veriliyor. Hastaları hayata bağlayan hizmet, bu alanda kullanılabilecek en iyi cihazlardan olan Fresenius 4008 S ile sunuluyor.

2011 yılında tedavi gören 2 hastanın böbrek nakli olduğu Büyükşehir Diyaliz Merkezi'nde hastalar seanslarına evlerinden servis araçları ile alınarak getiriliyor. Seans sonrası yine servis araçları ile evlerine götürülüyor. Sağlık durumu uygun olmayan hastaların ulaşımı hasta nakil ambulansları ile sağlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA