02 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir16°C

ESTETİK CERRAHİYLE İLGİLİ EFSANELER

Hem kadınların hem erkeklerin artık kolayca yaptırdığı ve iyice popüler olan estetik operasyonlar bazıları içinse hala korkulu bir rüya... Bunun en önemli sebebi ise operasyonlar hakkında bilgi sahibi olunmaması!

Estetik cerrahiyle ilgili efsaneler

30 Temmuz 2011 Cumartesi 09:40

Hem kadınların hem erkeklerin artık kolayca yaptırdığı ve iyice popüler olan estetik operasyonlar bazıları içinse hala korkulu bir rüya... Bunun en önemli sebebi ise operasyonlar hakkında bilgi sahibi olunmaması!

Son yıllarda giderek daha çok insanın başvurduğu estetik cerrahi, kimileri için bir kurtarıcı halini alırken, kimileri için de bilinmez ve 'korkulu' bir dünya olmaya devam ediyor. Bunun nedeni de estetik cerrahiyle ilgili üretilen şehir efsaneleri... Anadolu Sağlık Merkezi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, estetik cerrahiyle ilgili yaratılan yanlış bilgilere açıklık getirdi...

SİLİKONLU MEME HER AN PATLAYABİLİR!
Silikonun patlaması için, çok ciddi bir darbe alması gerekir. Ancak delici travmalar sırasında silikonlu meme patlayıp delinebilir. Eskiden protez memenin içinde bulunan silikon yapısı jel kıvamındaydı; günümüzde ise jöle kıvamında. Dolayısıyla bu bölgede yırtılma dahi olsa, silikon vücuda yayılamaz. Rahatlıkla tamamını çıkarmak mümkündür.

SİLİKON, MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIR!
Silikon meme protezi, kanser riskini kesinlikle artırmaz. Asıl üzerinde düşünülmesi gereken; silikon protezin olası bir meme kanserinin gözlemini ortadan kaldırıp kaldırmayacağıdır. Günümüzde gelişen tekniklerle bu durum da ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla meme protezi rahatlıkla kullanılabilir.

YAĞ ENJEKSİYONU İLE MEME BÜYÜYEBİLİR!
Şu an deneme aşamasında olan enjeksiyonuyla meme büyütme, yeni ve zorlu bir yöntemdir. Her olguda başarılı bir sonuç alındığından bahsedilemez. Çünkü, protez meme kadar kolay bir yöntem değildir. Ancak meme rekonstrüksiyonu için kullanılabilir. Hastaya kendi dokusu ya da protez ile meme yapıldıktan sonra bazı rötuş prosedürleri uygulamak gerekir. Bunlardan bir tanesi de; eksik kalan dokunun, yağ enjeksiyonuyla yerine konmasıdır. Bu tür uygulamalarda iyi sonuçlar verir.
 

 


EN İYİ YÖNTEMLER HER ZAMAN EN YENİLERİDİR!
Yöntemler her geçen gün değişiyor. İdeal yöntemi bulabilmek için yeni yöntemler denense de, 'en yeni teknik en iyi tekniktir' anlamı çıkarılmamalıdır. Varsayımlara rağmen tersi sonuçlar da oluşabilir. 'En yeni yöntemler, en iyi yöntemlerdir' demekten ziyade; 'geçerliliği kabul edilmiş yöntemler en iyi yöntemlerdir' demek daha doğru olur.
 

BOTOKS FELCE NEDEN OLUR MU?
Botoksun etki mekanizması felç tarzındadır. Sinirden kasa geçen iletiyi bloke eder. Bloke olduğu sürece kaslar hareket ettirilemez. Bunun kişiye zararı yoktur.

BEYNE ZARAR VERİR
Bugüne kadar yayınlanmış hiçbir olguda böyle bir durum söz konusu olmamıştır. Hatta, bazı migren hastalarına faydalıdır; migren ataklarının ortadan kalkmasını sağlar. Ancak her hasta için bu etki söz konusu değildir.

BOTOKS BELLİ OLUR
Böyle bir durum söz konusu değildir. İyi yapılan bir botoks uygulamasında harika sonuçlar ortaya çıkar. Önemli olan tek şey, verilen dozun kişiye göre çok iyi ayarlanmasıdır.

LIPOSUCTION SONRASI DAHA FAZLA KİLO ALINIR!
Liposuction ile yağ hücrelerinin sayısı azalır. Hacmin artması için her bir yağ hücresinin daha fazla genişlemesi gerekir. Bu nedenle liposuction yapılan bölgeler daha fazla kilo alır düşüncesi kesinlikle yanlıştır.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA
Liposuction ile 5 litreden daha fazla yağ alınmamalıdır. Aynı bölgeye birkaç defa liposuction yapmak mümkündür. Zaten 20-30 litre yağ alınabilecek kişiye uygulanmaz. İdeal olanı, kilo vermesine rağmen bazı bölgelerindeki fazlalıklarından kurtulamayan kişilerdir.

 

 

ESTETİKLİ BURUN HER AN DÜŞER!
Özellikle burun estetiği yaptırmayı düşünenlerin en büyük kaygılarından birini; estetikli burnun zamanla düşeceği yönünde çıkan söylentiler oluşturuyor. Ancak bugün kullanılan cerrahi teknikler sayesinde burnun düşmesi diye bir durum söz konusu olamaz. Burun estetiğinde son yıllarda yaşanan en önemli gelişme; geçmiş yıllardaki birtakım uygulamalardan ders alınması, abartıdan vazgeçilmesi ve daha tutucu davranılmasıdır. Sonuç olarak da uzun vadede burun düşmesi gibi sonuçlar yaşanmıyor. Estetik, 18-20 yaş arası gençlerde de uygulanabilir. Önemli olan hastanın memnuniyetidir.

ERKEKLER ESTETİK YAPTIRMAZ!
Erkekler, halk arasında yaygın olan düşüncenin aksine estetik operasyonu en az kadınlar kadar tercih ediyor. En fazla botoks, dolgu ve liposuction yaptırılıyor. Özellikle son yıllarda burun estetiği, jinekomasti (meme küçültme) ve göz kapağı ameliyatları erkekler arasında en çok ilgi gören operasyonlar arasında yer alıyor.
 

EYLEM BİLGİÇ

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA