29 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya26°C
  • İzmir24°C

İLACIN YARARI VAR GEREKLİYSE KESMEYİN

KOLESTEROL düşürücü ilaçların içilip içilmemesiyle ilgili son noktayı Sağlık Bakanlığı koydu: İlaçların yararları var. Uzman doktor gerek görüyorsa içilebilir.

İlacın yararı var gerekliyse kesmeyin

17 Aralık 2011 Cumartesi 08:59

Tartışmalar üzerine uzmanlardan oluşan bir komisyon kuran bakanlık, kolesterol düşürücü ilaçların da diğer ilaçlar gibi yan etkileri olduğuna, ancak yararlarına ilişkin yeterli bilimsel veri bulunduğuna dikkat çekti. Bakanlık, 'Hastaların ilaca başlamaları ve ilaçlarını kesmeleri yalnızca konunun uzmanı, hastayı ve sağlık durumunu bilen hekimlerin önerisiyle olmalıdır' dedi. Komisyonun açıklaması özetle şöyle:

'Bilinen kalp ve damar hastalığı olan kişilerin ilacı kullanmasına bir engel olmadığı sürece ilacı almasının, ölüm ve kalp damar hastalıklarındaki tekrarlayıcı olayları önemli ölçüde azalttığına dair yeterli bilimsel veri bulunmaktadır. Yalnızca diyet ve yaşam tarzı değişikliği veya yalnızca ilaç tedavisi birbirlerinin yerini alan yöntemler değildir. Her ilaçta olduğu gibi kolesterol düşürücü ilaçların da yan etkileri vardır. İlaçların fayda oranı çok önde olduğu ve yan etkileri yaşamı tehdit edici olmadığı sürece ilaçların kullanımı devam eder.'

Türkan YILMAZER
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA