03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul19°C
  • Bursa22°C
  • Antalya27°C
  • İzmir25°C

KAMU İLE ÖZEL ARASINDAKİ ÜCRET FARKINI BİRAZ DARALTALIM

Sağlık Bakanı Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği ile bir görüşme yaptı ve aralarında bir mutabakata vardılar. Kamu Hastane Birlikleri uygulaması nedeniyle ...

Kamu ile özel arasındaki ücret farkını biraz daraltalım

22 Aralık 2011 Perşembe 08:32

Kamu hastanelerinde uzman doktor bulanamadığı söyleniyor. Sendikalar ve odanızın da bu yönde testileri var. Bu açıdan sağlık hizmeti alanları neler bekliyor?

Sağlık Bakanı Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği ile bir görüşme yaptı ve aralarında bir mutabakata vardılar. Kamu Hastane Birlikleri uygulaması nedeniyle de ciddi oranda sağlık çalışanına ihtiyaç ortaya çıkacak. Bakan bu yüzden, Dernek Başkanından özel bir ricada bulunuyor, “Kamu ile özel arasındaki ücret farkını biraz daraltalım” diyor.

Başkan da “Biz sizin verdiğinizin yüzde 30 fazlasını veriyoruz” diyor. Yani “Siz düşürün siz düşürünce bizimki de düşer” demek istiyor. Bu hekimler için böyleyken, hemşire, taşeron işçi, teknisyenler, laboratuar çalışanı için çok daha sıkıntılı olacak. Böylece kamuda doktor bulma şansınızı arttırmış olacak ama hekimler daha düşük ücretle, daha uzun süre çalışan hekimler olacağı için bu, hizmetin kalitesine, niteliğine olumsuz yansıyacak.

Evrensel.net

Yorumlar
    SON DAKİKA