28 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya21°C
  • İzmir20°C

MEME SİLİKONLARI KANSER YAPIYOR MU?

Geçen yıl ortaya çıkan ve sadece Fransa’da 30 bin kadının taktırdığı, içerisinde sağlığa zararlı jel olan silikonlar paniğe yol açtı.

Meme silikonları kanser yapıyor mu?

16 Aralık 2011 Cuma 16:20

Gazetelerde yayınlanan "Geçen yıl ortaya çıkan ve sadece Fransa’da 30 bin kadının taktırdığı, içerisinde sağlığa zararlı jel olan silikonlar paniğe yol açtı." haberi birçok kişiyi korkuttu. Onep Plastik Cerrahi Kliniği estetik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Onur Erol’dan konu ile ilgili görüşlerini aldık.

Prof. Dr. Onur Erol, "Bu firma sanayi tipi Silikon kullandığı için meme protezlerinde büyük sorun yaşanmıştı. Sağlık Bakanlığı bu sahtekarlığı ortaya çıkarıp, firmayı kapattı. Bu protezi taşıyan hastaların protezlerini çıkarttırmalarını istedi. Kanser yapma olasılığı biraz soru işaretidir ve kanıtlanması gerekir, ancak bu protezler sağlığa zararlıdır ve çıkartılması gerekir. Bu konuda çok dikkatli ve seçici olmak gerekir ve mutlaka FDA (Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) yada CE (Avrupa Birliği Uyum Standardı) belgeli, kaliteli silikonları kullanmaya özen göstermelidir. Hastaların da doktorlarını seçerken gerekli özeni göstermeleri gerekir. Ayrıca hastaların ameliyat yada yapılacak başka bir işlem için kullanılacak malzeme yada cihazlar ile ilgili olarak da gerekli araştırmaları yapmaları gerekmektedir." dedi.

Yorumlar
SON DAKİKA