28 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya29°C
  • İzmir27°C

OBEZİTEYLE RESMİ SAVAŞ BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aralık ayında başlayacak olan "Obeziteyle Mücadele Eylem Planı"nın ayrıntılarını HABERTÜRK'e anlattı

Obeziteyle resmi savaş başlıyor

07 Kasım 2011 Pazartesi 10:25

Akdağ şunları söyledi:

“Eylem planında her türlü yüksek kalorili gıdaların reklam ediliş tarzından tutun da bunların tüketildiği, topluma açık mekânlardaki mönülerin vatandaş için uyarıcı olması açısından, yanında kalorilerinin gösterilmesi gibi düşüncelerimiz var. Genelde fast food suçlanıyor, ama bizim kendi mutfağımız da riskli. Bunları sektörle oturup konuşacağız. Reklam ve gıda sektörünü etkileyeceği açık. Bir kısmı tavsiye, bir kısmı zorunluluk olacak.”

MEDYANIN GÖREVİ
Obezite ile mücadelenin sigaradan daha zor olduğuna dikkat çeken Akdağ, şunları söyledi: “Obezite Eylem Planı bir bütün. Bunun için de iletişim kanallarının kullanılması, vatandaş farkındalığının artırılması çok önemli. Aralık ayında başlayacağız. Televizyonlar, gazeteler ve bilboard’larla bunun çok yoğun bir biçimde iletişimine başlayacağız. Okullarda konuyla ilgili iletişim çok önemli. Sigaradan daha zor bir mücadele. Sigaranın zararını herkes zaten biliyordu ve toplum çok kolay kabullendi. Obeziteyi önlemek için kararında yemek ve hareket etmek gerekiyor. formül çok basit ama uygulaması zor.”

Deniz BİLİROĞLU / ANKARA / GAZETE HABERTURK

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA