02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya22°C
  • İzmir21°C

TAMGÜN KHK'Sİ YARGIYA TAŞINIYOR

CHP, muayenehanesi olan öğretim üyelerinin üniversite hastanelerinde ameliyat yapmasını engelleyen tamgün düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruyor.

Tamgün KHK'si yargıya taşınıyor

22 Ekim 2011 Cumartesi 09:27

CHP, muayenehanesi olan öğretim üyelerinin üniversite hastanelerinde ameliyat yapmasını engelleyen tamgün düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruyor. Parti içerisinde milletvekillerinden oluşan komisyon kuran CHP, sorunun çözümü için bir de yasa teklifi hazırladı.

CHP'li Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ile Manisa Milletvekili Özgür Özel'den oluşan komisyon, sendikalar, dernekler, hukukçular ve meslek örgütleriyle görüşmelerin ardından 1 aylık çalışmaların sonucunda tamgün uygulamasının yarattığı sorunları çözmek için yasa önerisi hazırladı. CHP, tamgün düzenlemesine olanak sağlayan kanun hükmünde kararnamenin iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

CHP'li Milletvekili Prof. Dr. Atıcı, sağlığa sosyal devlet anlayışı ile baktıklarını, hastanelerin ticarethane, hastaların da müşteri olmadığını söyledi. Önerilerinin CHP'nin sağlığa bakışını yansıtacağını belirten Atıcı, "Bu çok önemli bir belge olacak. Sadece Tamgün ile ilgili de değil. Aile hekimlerini de kapsayacak. Tamgün nedeniyle istifaya zorlanan hekimlerin geri dönüşüne olanak sağlanacak. Sağlıktaki taşeron işçilerin sorunlarına da çözüm olacak" dedi.

"Kaç kişiyi ameliyat ettin, ona göre para alırsın" mantığı yerine, hekimlerin emeklerinin karşılığının verildiği bir öneri getirdiklerini anlatan Atıcı, AKP'nin düzenlemeleri nedeniyle halkın sağlığının da tehlikeye girdiğini, Anadolu'nun birçok yerinde hastaların hekimlere ulaşamadıklarını vurguladı. "CHP bir oyunu bozuyor" diyen Atıcı, "Üniversitelerde boşalan alanlara kendi kadrolarını yerleştirmek istiyorlar" diye konuştu.

MUSTAFA ÇAKIR

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA