02 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya26°C
  • İzmir21°C

XİGRİS 5 MG VE 20 MG İNF. SOL. İÇİN TOZ İÇEREN FLAKONLARA GERİ ÇEKME

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Xigris 5 mg ve 20 mg. İnf. Sol. İçin Toz İçeren Flakonlara geri çekme işlemi uygulandığı belirtilmiştir.

Xigris 5 mg ve 20 mg İnf. Sol. İçin Toz İçeren Flakonlara geri çekme

26 Ekim 2011 Çarşamba 20:11

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Xigris 5 mg. ve 20 mg İnf. Sol. İçin Toz İçeren Flakonlara geri çekme işlemi uygulandığı belirtilmiştir;

“Xigris 5 mg İnfüzyon Solüsyon İçin Toz İçeren Flakon” ve “Xigris 20 mg İnfüzyon Solüsyon İçin Toz İçeren Flakon” adlı müstahzarların, risk-yarar profilinin doğruluğunun sorgulanmasına neden olan etkisizlikle ilgili yeni çalışma bulguları nedeniyle orjin firması tarafından pazardan geri çekme kararı alındığı bildirilmiştir.

Bu nedenle “Xigris 5 mg İnfüzyon Solüsyonu İçin Toz İçeren Flakon” ve “Xigris 20 mg İnfüzyon Solüsyonu İçin Toz İçeren Flakon” adlı müstahzarlara ait tüm serilere; “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik”e göre 1. sınıf A seviyesinde (ecza deposu, hastane, eczane, tüketici v.b.) geri çekme uygulanmıştır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA