100 kişiden 20’si hiç spor yapmıyor

Nüfusun yüzde 20’si hiç spor yapmıyor, yüzde 16'sı ise arada ayağa kalkıyor.

Yrd. Doç. Dr. Elçin Balcı, yaşlılıkla birlikte sağlık sorunlarında artış meydana geldiğini, düzenli şekilde yapılacak egzersizin sorunların azaltılmasında yardımcı olduğunu ifade etti.

İlacı kırarak içmeyin!

Hem dünyada hem de Türkiye’de yaşlı nüfus oranının giderek arttığını belirten Yrd. Doç. Dr. Elçin Balcı, yaşlılıkla birlikte sağlık sorunlarında da artış meydana geldiğini, çocukluk çağından başlayarak düzenli şekilde yapılacak egzersizin bu sorunların azaltılmasında yardımcı olduğunu ifade etti.

Balcı, fiziksel aktivite programlarını planlamak ve katılıma teşvik için yaşlı bireylerin yaşlarına özel fiziksel aktivite alışkanlıklarının ayrıntılı bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, “Araştırmalar, Türkiye’de nüfusun yüzde 20.32’sinin hiç spor yapmadığını, yüzde 15.99’unun yetersiz düzeyde fiziksel aktivitede bulunduğunu gösteriyor. 18 yaş ve yukarısında fiziksel hareketliliği haftada 150 dakika ve üzerinde olan birey oranı yüzde 63.9. Günde bir kilometreden az yürüyen ve oturarak iş görenlerin oranı yaşla birlikte artıyor ve kadınlarda fiziksel aktivite düzeyi her yaş grubunda erkeklerden daha düşük kalıyor” dedi.

Doktorlar pilot gibi eğitilecek

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI