2013 yılı il sağlık müdürlükleri döner sermaye bütçe çağrısı

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 2013 yılı il sağlık müdürlükleri döner sermaye bütçe çağrısı ile ilgili genelge yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 2013 yılı il sağlık müdürlükleri döner sermaye bütçe çağrısı ile ilgili genelge yayımlanmıştır;

 

"Bakanlığımıza bağlı İl Sağlık Müdürlükleri 2013 yılı döner sermaye bütçelerini gerekçeleri ile birlikte hazırlayarak 7 Aralık 2012 tarihine kadar Bakanlığımızın inceleme ve onayına sunması gerekmektedir.

Bilindiği üzere 09.10.2012 tarihli ve 28436 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Orta Vadeli Programda (2013-2015) Sağlık Sisteminin Geliştirilmesi hususunda “Sağlık politikasının temel amacı, vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata sağlıklı bireyler olarak katılımını sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmektir.” ifadesine yer verilmiştir.

Bu bağlamda Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 4 üncü maddesi ve 106 Sayılı Yönetmeliğin 34 üncü maddesi hükümleri gereğince, Bakanlığımıza bağlı döner sermayeli işletmelerimiz, bütçelerini yukarıda belirtilen amaç ve bütçe çağrısındaki ilkeler doğrultusunda gerekçeleri ile birlikte hazırlayarak 7 Aralık 2012 tarihine kadar Bakanlığımızın inceleme ve onayına sunması gerekmektedir.

Bakanlığımızca bütçeler incelendikten ve gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra onaylanarak malî yılın başlamasından önce kurumlara gönderilecektir."

İlgi genelge için tıklayınız.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI