3 yılda izin alamadı hastane Hırvatistan’a gitti

Bürokrasinin kaçırdığı yatırımlara bir yenisi eklendi. Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, İstanbul'a kurmayı planladıkları araştırma hastanesi için 3 yılda izin alamadıkları için bu yatırımı Hırvatistan'a yapacaklarını söyledi.

Al­vi­me­di­ca­’nın Tür­ki­ye­’de aç­ma­yı plan­la­dı­ğı ve dün­ya­nın her ye­rin­de uz­man he­kim­le­rin tek­nik eği­tim ve­re­ce­ği araş­tır­ma has­ta­ne­si bü­rok­ra­siye takıldı. Tür­ki­ye­’de ya­ban­cı dok­tor­la­rın mes­le­ği­ni ic­ra ede­me­di­ği­ni be­lir­ten Al­vi­me­di­ca CE­O’­su Cem Boz­kurt, ka­nun­la­rı­mız el­ver­me­di­ğin­den araştırma has­ta­nesini Hır­va­tis­ta­n’­a ku­ra­cak­la­rı­nı kay­det­ti.

ENERJİMİZ TÜKENİYOR

Boz­kurt, 3 yıl­dır bu has­ta­ne­yi kur­mak için ça­lış­tık­la­rı­nı Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ile ser­best böl­ge ka­nu­nu­nu ta­mam­la­ya­ma­dık­la­rı­na dik­kat çek­ti.

BU­GÜN TV’­de Üç Nok­ta prog­ra­mı­na ko­nu­şan Boz­kurt, eği­tim ve araş­tır­ma amaç­lı bu has­ta­ne­de he­ki­min has­ta­sı­nı yurt dı­şın­dan ge­ti­re­bi­le­ce­ği­ni ifa­de ede­rek, "Ka­nun­la­rı­mız izin ver­sey­di bu­nu İs­tan­bu­l’­da ya­pa­cak­tık. Biz ken­di içi­miz­de­ki kü­çük so­run­la­rı aşa­mı­yo­ruz, aşa­ma­dı­ğı­mız için bir sü­re son­ra özel sek­tör ola­rak bi­zim ener­ji­miz tü­ke­ni­yor. Ar­tık vaz­geç­tik, bu Tür­ki­ye­’de ola­cak gi­bi dur­mu­yo­r" de­di.

MERAYA İNEK GİREMİYOR

Al­vi­me­di­ca ola­rak tek­no­park ala­nın­da yap­tık­la­rı­nı baş­ka fir­ma­la­rın­da ya­pa­bil­me­si için bir or­tam oluş­tur­mak is­te­dik­le­ri­ni ifa­de eden Boz­kurt, bu pro­je için 3 yıl uğ­raş­tık­la­rı­nı an­cak dos­ya­yı sun­duk­la­rın­da kur­mak is­te­dik­le­ri ala­nın me­ra ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek red­de­dil­dik­le­ri­ni ak­tar­dı. Boz­kurt, “Da­ha ko­mi­ği, me­ra ol­du­ğu için Ça­tal­ca­’da su hav­za­sı var. İS­Kİ­’ye bağ­lı. An­cak ora­da hay­van­cı­lık yap­mak ya­sak. Hay­van da­mı ku­ra­ma­dı­ğı­nız yer­de yıl­lar­ca üze­rin­de inek bi­le geç­me­miş ara­zi­yi me­ra di­ye söy­lü­yor­la­r” de­di.

DIŞARIDA CİDDİ BEYİN GÖÇÜ VAR

İlaç ve tıbbi cihaz sektöründe yurtdışında çok ciddi beyin göçü olduğunu anlatan Bozkurt, "Amerika, İrlanda, Almanya’da Türk vatandaşı uluslararası işin Ar-Ge üretimlerinde çalışıyor. Harvard’da çalışan 2 tane hocamız var. Bunların çoğu aslında ülkelerine dönmek için Ar-Ge’lerde geliştirdikleri ürünlerin üretimini yapabilecek yer arıyorlar" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI