"Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" Müjdesi!

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle temeli atılan Entegre Sağlık Kampüsü ile Adana, "Sağlık Üssü" olma yolunda hızla ilerlerken, Vali Hüseyin Avni Coş'tan, bölgede örnek teşkil edecek modern bir "Ağız ve Diş Sağlığı M

Ağız ve Diş Tedavisi Hizmetinde Bölgede Örnek Merkez Olacak. Vali Coş yaptığı açıklamada, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi'nin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülmesine ilişkin çalışmaların sonuçlandığını ve büyük önem verdikleri projenin bir yıllık süre içinde tamamlanarak, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde bölgeye örnek teşkil edeceğini belirtti.

Hastaların Bekleme Süreleri Önemli Ölçüde Azalacak

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, 6 bin metrekarelik kapalı alanda, 46 ünite kapasiteli bir merkez olacağını ve iki adet ameliyathane yapılacağını kaydeden Vali Coş, "Beş adet hasta yatağının da bulunacağı merkezde, hastaların daha rahat, ferah ve modern bir ortamda tedavi olmalarını sağlayacak poliklinikler yer alacak olup, poliklinik sayıları hastaların uzun bekleme sürelerini büyük oranda kısaltacak. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile engelli hastaların genel anestezi altında tedavileri de hızlanacak. Böylece, engelli vatandaşlarımıza yönelik ağız ve diş sağlığı hizmetinde, çok önemli bir sorun giderilmiş olacak" dedi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI