Ağrı kesici kiraz

Çoğu kişinin korkulu rüyası olan baş ağrısının şifası, doğal besinlerden geçiyor. Bunların başında ise kiraz yer alıyor. Lezzetli yaz meyvesinden 20 tane yemek, bir aspirine denk geliyor

Genç-yaşlı herkes baş ağrısından şikayet ediyor. Migren ve sinüzit gibi rahatsızlıkları olan hastalar ise ağrı kesici ilaç içseler bile iyileşemiyor. Sebze ve meyvelerde bulunan antioksidanlar ise ağrı sorununu ortadan kaldırarak, doğal ilaç görevi yapıyor. Baş ağrısına savaş açan mucize besinler ise şunlar:

Kiraz: Kirazda bulunan "antosiyanin" maddesi, ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili olur. Günde 20 kiraz yemek, bir ilaç almakla özdeş etki yaratır.

Tam tahıllı ekmek: Karbonhidrat eksikliği baş ağrısına neden olur. Tam tahıllı ekmek vücutta aşırı su kaybını düzenlerken baş ağrısını ortadan kaldırır.

Badem: İçindeki magnezyum sayesinde damarları rahatlatır. Migren ve baş ağrısının önüne geçer.

Yoğurt: Kalsiyum deposu yağsız yoğurt, baş ağrısına bire birdir.
 

 


Baharatlı yemekler: Kırmızı biber ve benzeri baharatlı soslar baş ağrısının etkisini diğer besinlere göre daha çabuk azaltır. Özellikle sinüzitlerinde sorunlar olanlar baharatlı yemekler yerse solunum yolları daha çabuk açılır.

Susam: E vitamini sayesinde kadınların özel günlerinde baş ağrısını ortadan kaldırır.

Ispanak: Tansiyonu düşüren ıspanak baş ağrısına iyi geliyor.

Patates: Potasyum deposu patates vücuttaki sıvı oranını dengeler. Baş ağrısını dindirir.

Karpuz: Vücutta su kaybı baş ağrısının en önemli nedenidir. Başta karpuz olmak üzere sulu meyvelerin tercih edilmesi gerekiyor.
 

 


Kahve: Kahvenin içindeki kafein, damarları daraltarak baş ağrısının önüne geçer.

Baldıran otu: Ağrı kesici özelliği, ilaca denk gelir. Epilepsi hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Biberiye: Baş ağrılarını dindirici olarak kullanılır.

Çörekotu: Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.

Güzelavrat otu: Ağrı kesici ilaç yapımında kullanılır. Ayrıca, mide, bağırsak, astım, kalp ve beyin hastalıklarının tedavisi için önerilir.

Enginar aşka getirir
A ve C vitamini deposu olan enginar, aşkı besliyor. İçeriğinde kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri bulunan enginar, erkeklerde cinsel gücü arttırıyor ve vücuda kuvvet veriyor. Bu mucizevi sebze aynı zamanda cinsel isteksizlik sorununu ortadan kaldırıyor.

Takvim

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI