Aile hekimleri hasta başına 3 lira ek ücret alacak

Hükümet, aile hekimlerinin çalışma sistemi ve ücretlerinde yeni düzenlemeye gidiyor. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getirilecek yasa teklifine göre her aile hekimi ...

Hükümet, aile hekimlerinin çalışma sistemi ve ücretlerinde yeni düzenlemeye gidiyor.

Hükümet, aile hekimlerinin çalışma sistemi ve ücretlerinde yeni düzenlemeye gidiyor. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getirilecek yasa teklifine göre her aile hekimi 4 bin kişiden sorumlu olacak. Mevcut uygulamada bu rakam yine 4 bin olmasına rağmen uygulamada 3 bin ile 3 bin 500 kişi arasında değişiyordu. Kırsal kesimlerde ise kayıtlı kişi sayısı 2 bin ile 2 bin 500 kişi arasında değişecek.

Aile hekimlerine verilen maaşlar da yeniden belirleniyor. Buna göre aile hekimleri aylık ücretlerinin yanı sıra kayıtlı olan kişi başına 3 lira ek ücret alacaklar. Mevcut uygulamada kayıtlı kişi başına ödenecek ücret kayıtlı kişilerin niteliklerine göre (yaşlı, gebe, çocuk gibi) farklı katsayılar uygulanıyordu. Yeni düzenlemeye göre bir aile hekimine kayıtlı 4 bin kişi varsa döner sermaye üzerinden aylık 12 bin lira brüt ek ücret ödenecek.

Yücel Kayaoğlu

Manşetler