Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız?

Öğrenmenin yolu çok basit: Onun ağzından çıkanlara değil vücut dilinin söylediklerine bakın!

Partnerinizin sizi aldattığından mı şüpheleniyorsunuz? Öğrenmenin yolu çok basit: Onun ağzından çıkanlara değil vücut dilinin söylediklerine bakın! İngiltere’deki Central Lancashire Üniversitesi psikologlarından Dr. Paul Seager ihanet eden kişiyi ele veren ipuçlarını açıkladı:

Uzun göz teması: Yalan söyleyen kişinin gözlerini kaçırdığı doğru değil. Tam tersi yalan söyleyen kişi normalden daha uzun süre göz teması kurar.

Hareket etmez: Yalan söylerken sürekli kıpır kıpır olduğumuz da doğru değildir. Tersine yalan söyleyenler vücut hareketlerini kontrol ederler.

Sesi ince çıkar: Aldatan kişinin sesi normalden daha tiz çıkar.

Soru bombardımanına tutun: Birini sınamak istiyorsanız ona arka arkaya sorular yöneltin. Yanlış bir şey yapıyorsa bocalayacaktır.

Yanıt hızına dikkat: Sorunuza bekleyerek yanıt veriyorsa tehlike çanları çalıyor demektir çünkü yalan uydurmak için belirli bir süre düşünmek gerekir.

Tepkilerini ölçün: Ona direkt “Beni aldatıyor musun” diye sorduğunuzda sinirleniyorsa ortada yanlış bir şeyler olabilir.

Hareketlerini ölçün: Sizinle konuşurken, sorularınızı yanıtlarken tavrı değişiyorsa bu da ihanetin en önemli göstergesi.

GAZETE HABERTURK

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI