Aşırı yorgunluktan kaçının umutlu olun

Sanatçı Filiz Akın, kansere yakalandığı dönemi ve bu hastalıktan nasıl kurtulduğunu Sağlık Bakanlığı için kaleme aldı.

Sanatçı Filiz Akın, kansere yakalandığı dönemi ve bu hastalıktan nasıl kurtulduğunu Sağlık Bakanlığı için kaleme aldı.

Akın “Bir Kanser Masalı” yazısında vatandaşlara çikolatadan, pastadan, sucuktan olabildiğince uzak durun. Aşırı yorgunluktan kaçının, umutlu olun” önerisinde bulundu. Akın, “Bana bayan kanser diye değil, bayan umut olarak bakın” dedi. Akın’ın kaleme aldığı metin şöyle:
“Bu öyle bir masal ki hem ödünüzü koparmak hem de ‘Ben kansere karşı önerileri çok ciddiye alıyorum, kontrollerimi de yaptırıyorum. Önemli olan erken teşhis, öyle olunca da korkmuyorum kanser tedavisi olan bir hastalık’ dedirtmek istiyorum. Eski masallarda kanser yoktu. Havayı, suyu kirletmemiş toprağı tüketmemişti insanoğlu. Görünüşte elmanın en kızarmışını, salatanın en yeşilini yiyoruz. Yiyoruz ama dünya nüfusuna yetsin diye genleriyle oynuyoruz.

Pastaya dikkat

Doğrusunu isterseniz kanser yapma tehlikeleri yüksek pastırma, sucuk, çikolata, pasta, unlular, yağlı kebaplar arada bir yiyorum. Bu keyfin benim serotonin (mutluluk) endorfin (bağışıklık) hormonlarımı arttırdığını düşünüyorum ama her gün her gün yapsam, al sana canavara davetiye. Uykuya önem verin.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI