"Ayak" deyip geçmeyin!

Ayak sağlığının önemli olduğu ve herkesin değişik dönemlerde ayak muayenesinden geçmesi gerektiği bildirildi.

Gaziantep'te faaliyet gösteren bir ayak merkezi Uzmanı Nazlı Ekinci, ayaklarla ilgili birçok hastalık ve sorun bulunduğunu belirterek, "Başımızla nasıl durduğumuzu ayarlıyoruz. Düzgün duramadığımız zaman diz, omurilik, kalça derken bütün vücudumuza zarar veriyoruz" dedi.

Her insanın yılın belli dönemlerinde ayaklarıyla ilgili sorunları tespit edebilmek itin mutlaka bir uzmana görünmesi gerektiğini ifade eden Ekinci, "Yapılan teşhisler sonucu hasta gerekli tedavinin başlatılmasını isterse uzmanlarımız derhal gerekli bakım ve tedaviyi uyguluyor. Ayak sağlığımız vücudumuzun diğer uzuvları gibi çok önemli, çünkü bir yaşam boyu bütün yükümüzü taşıyorlar ve onların sağlığı yaşamdan keyif almamızı sağlıyor" diye konuştu.

Ayak sağlığı hakkında bilgiler de veren Ekinci, "Evde yapılabilecek basit bakımlarla ayaklarımızı sağlıklı tutmak ve günün yorgunluğundan kurtulmak mümkün. Bir buçuk litre suyun içerisine bir çorba kaşığı koyulacak tuzda 10 dakika 15 dakika bekletildikten sonra, kalp hizasına ayaklarımızı yükselterek yaklaşık en fazla 5 dakika beklettikten sonra indirebiliriz" şeklinde konuştu.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI