Bakanlık Tamgün Yasası 'na alternatif hazırlıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin yürütmesini durdurduğu Tamgün Yasası'na alternatif hazırlanan yeni yasaya ilişkin, bilgiler verdi. Buna göre yeni yasa, ...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin yürütmesini durdurduğu Tamgün Yasası'na alternatif hazırlanan yeni yasaya ilişkin, bilgiler verdi. Buna göre yeni yasa, kamu ve üniversitede görevli doktorların muayenehanede çalışması tamamen yasaklayacak.

Akdağ, "Akşamdan sonra muayenehane açma işinde sanki bir açık kapı var gibi görünüyor. Ama o açık kapıyı kapamak için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kamu hastanelerinde tamgün çalışmayı yüzde 92'ye varan oranda uygulayan bakanlık, üniversite hastanelerinde aynı oranı yakalamış değil. Bu konuda da formül geliştiren Bakanlık, "ortak kullanım modeli" ile mali sıkıntı içindeki üniversite hastanelerini bünyesine alıyor.

Böylece doktorların tamgün çalışmasını garantiliyor. Akdağ ayrıca, "Bir şekilde üniversite hastanelerini ayakta tutacağız. Ama üniversite hastanelerinin verimsiz çalıştığı da bir gerçek. Bu gerçek bir uzmanlık işi, bu uzmanlık da Sağlık Bakanlığf nda var. Bu uzmanlığı neden bir araya getirmeyelim" dedi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI