Bastonla kadın doktorun kolunu kırdı

Muayene sırasında çok beklediğini söyleyerek kadın doktorun odasına dalan hasta bastonla doktorun kolunu kırdı.

Trabzon'da kadın doktora şiddet. Muayene olmaya giden adam, dosyasını getirmesini istedi diye kadın doktorun kolunu bastonla vurarak kırdı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde görevli Dr. Ceren Konca, erkek hastanın bastonlu saldırısına uğradı, kolu kırıldı. Saldırı şöyle gerçekleşti: Böbrek yetmezliği bulunan K. T. (50) hastanenin dahiliye bölümüne yönlendirildi. Burada bir süre bekleyen hasta, K.T. kendi numarası çağrılmayınca görevli doktorun yanına girdi ve uzun süredir beklediğini söyledi.

DOSYANI GETİR
Hastasını muayene eden Dr. Konca, K. T.'nin dosyasının kendisinde olmadığını belirterek, hastayı dosyasını alması için dışarı çıkartmak istedi. Bir anda Dr. Konca'ya saldıran K. T., bastonunu kaldırarak başka bir hastanın reçetesini yazan doktorun koluna vurdu. Saldırgan hastanın vurmasıyla hem baston, hem de doktorun kolu kırıldı. Acı içinde bağıran genç doktor, odaya gelen arkadaşları tarafından Acil Servis'e kaldırıldı. Zanlı gözaltına alındı.

İSYAN ETTİLER
Dr. Ceren Konca'nın mesai arkadaşları yaşanan hasta terörüne isyan etti. Hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarının iş yükünü görmezlikten geldiğini belirten çalışanlar, bu durumdan olumsuz etkilendiklerini dile getirerek acil önlem alınsanı istediler.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI